Lidérc, a kecske is a Cápák elé lépett az üzleti showműsor 7. adásában

Lidérc, a kecske is a Cápák elé lépett az üzleti showműsor 7. adásában
A kecsketejes kozmetikumok mellett társasjáték kiegészítőket, egy videoüzenet közvetítő platformot, egyedi formájú illatosítókat és egy gyógynövényekre épülő egészségmegőrző rendszert ismerhettek meg a Cápák között nézői.

Matricák és bábuk minden mennyiségben

Meeple Sticker nevű vállalkozásával lépett a Cápák elé Ocskó Róbert, aki szeretné, ha a társasjátékok standard bábuit mindenkinek lenne lehetősége egyedivé tenni. Vállalkozása ebben nyújt segítséget, hiszen az általa gyártott különleges matricákkal és bábukkal bárki olyanra formálhatja a társasjáték kiegészítőit, amilyenre szeretné. Az informatikus a vállalkozásának saját webshopot szeretne és további terjeszkedés is a céljai között szerepel. Ehhez 15 millió forint befektetést kért, 7,5% tulajdonrészt kínálva. Miután Dr. Varga Eszter, Balogh Petya és Moldován András kiszálltak, Balogh Levente 15 millió forintos ajánlatot tett, 45% tulajdonrészét cserébe. Ajánlatát hallva Sárospataki Albert is csatlakozott Cápatársához, aki 22,5% tulajdonrészt kért a 7 millió forintos támogatásért. Miután a vállalkozó 15%-ban maximalizálta az általa megosztandó tulajdonrészt, a két Cápa kiszállt, a Meeple Sticker pedig befektetés nélkül maradt.

 

Vetkőzős videoüzenetek rendelésre

Dulovits Csaba közel 100 millió forintnyi összeget fektetett eddig Be my stripper névre keresztelt vállalkozásába. A videoüzenet közvetítő platformot azért hozta létre, hogy bárkinek lehetősége lehessen egy olyan videóüzenet megrendelésére, amelyben a vetkőzés központi szerepet játszik. A vállalkozó fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az oldalon keresztül megrendelhető tartalmak épphogy súrolnák az erotika határát, platformja semmilyen morálisan megkérdőjelezhető video elkészítéséhez sem szeretne asszisztálni. A piacra lépéshez 50 millió forintot kért a Cápáktól, 20% tulajdonrészért cserébe. A Cápák egy része nem hitt a vázolt üzleti modell megtérülésében, míg volt, aki kezdetlegesnek érezte a vállalkozást, az elnagyolt cégértékről nem is beszélve. Végül egyik Cápa sem harapott rá az üzletre.

 

Autóillatosító egyedi formában

Kilenc különböző illatban érhetőek el a Smell&Go, vagyis az egyedi megjelenésű autóillatosítókat forgalmazó vállalkozás termékei. A Szeleczky Tamás által megálmodott vállalkozás új fejezetet nyitott az autóillatosítók piacán azáltal, hogy bármilyen tetszőleges formában – legyen az egy fotó vagy egy alakzat – képesek legyártani az autóba akasztható illatosítót. A korábban a kereskedelemben dolgozó vállalkozó jelenleg sajátkezűleg vágja körbe az egyedi formákat. A befektetéssel új gépek vásárlását és a folyamat automatizálását szeretné véghez vinni, ezért 10 millió forintot kért 10% tulajdonrészért cserébe. Egyedül Sárospataki Albert volt az, aki meglátta a vállalkozásban a lehetőséget, így ajánlatot is tett: 10 millió forintért 50% tulajdonrészt kért. A vállalkozó ellenajánlatában 40% tulajdonrészt kínált, amelyet Sárospataki Albert elfogadott, így a Smell&Go az ő mentorálásával léphet szintet.

 

Lidérc és a kecsketejes kozmetikumok

Kecskéjével, Lidérccel lépett a Cápák elé Dr. Polgár Ádám, az Adam Cosmetics tulajdonosa. A kecsketej-alapú natúrkozmetikumok nagyon népszerűek, 300 gyógyszertárban már megtalálhatóak az Adam Cosmetics termékei. Azonban a patikatulajdonos további terjeszkedésben reménykedik. Ehhez 5 millió forintot kért a Cápáktól, 5% tulajdonrészért cserébe. Bár a termékek elnyerték a Cápák tetszését, mindannyian egyetértettek abban, hogy ez egy nehéz piac, amelyen a világmárkák hatalmas lépéselőnyben vannak. Végül egyik Cápa sem fektetett be a kecsketejet tartalmazó kozmetikumokba.

 

Egészséges élet a gyógynövények erejével

Szarvas Nikolett évek óta elkötelezetten hisz a gyógynövények erejében, amelyre egy teljes egészségmegőrző rendszert, a HerbClinicet építette fel. A gyógyteákat maga is rendszeresen fogyasztja, ennek tulajdonítja azt is, hogy egy hosszú, rögös út után neki is lehetett végre gyereke. Vállalkozását – a teák, könyvek, kurzusok és kártyák mellett – mintabolttal szeretné kiegészíteni. Ennek megvalósítására 6 millió forintot kért a Cápáktól, 10% tulajdonrészt kínálva. Dr. Varga Eszter az első pillanatól kezdve érdeklődve hallgatta a pitch-et, így ajánlatot is tett: 50%-ért cserébe – amelyet a vállalkozó 3 éven belül 30%-ra visszavásárolhat, megadja a kért összeget. A vállalkozó némileg hezitált és mivel nem szerette volna a teljes irányítást kiadni a kezéből 40% tulajdonrészre adott ellenajánlatot. Dr. Varga Eszter ezt 49%-ban határozta meg, amelyet Szarvas Nikolett elfogadott, így a HerbClinic befektetéshez jutott.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!