Leleplezné a TikTok a leselkedőket

Leleplezné a TikTok a leselkedőket
A TikTok egy olyan fejlesztésen dolgozik, amivel meg lehetne nézni, kik azok, akik megnézték a felhasználók profiljait. Ez az ígéretek szerint nagyobb transzparenciát biztosítana, és fontos lenne a tartalomkészítők számára is, hogy lássák, mivel lehet megfogni a közönséget.

A dolog a jelenlegi állás szerint azért izgalmas, mert választható, viszont kölcsönös. Vagyis ha úgy dönt a felhasználó, hogy szeretné látni, hogy ki nézte meg a profilját, az azt jelenti, hogy mikor ő megy más profiljára, azt a másik felhasználó is látja - írja a Marketingmorzsák. Korábban már volt olyan lehetőség, hogy látni lehetett, ki nézte meg a profilokat, viszont ezt a funkciót az adatvédelmi aggályok közepette elkaszálták. Az ötlet a mostani változat esetében az, hogy opcionális legyen az egész, bár valószínűleg azok a már-már megszállott kukkolók, akik eddig is szorongást okoztak néhány felhasználónak, egészen egyszerűen nem kapcsolják be az opciót. Vagyis a probléma megmarad, csak nem lesz látványos.

Hogy egészen pontosan akkor mire lesz jó ez a funkció, azt még korai lenne megmondani, egyelőre a TikTok sem tudja, hogy bevezetik-e. Kritikusok szerint azon túl, hogy a legtöbb esetben felesleges aggodalmat szül azzal kapcsolatban, hogy kik azok, akik rendszeresen visszajárnak az oldalra, de nem követik be az illetőt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: TikTok