Lehet-e újabb startup siker a BrickFlow?

Lehet-e újabb startup siker a BrickFlow?
Publikus béta változatban indult el a hazai fejlesztésű BrickFlow. A hozzáértők a kreatív történetmesélés új lehetőségét, sikertörténetét látják benne.

A Startup Saunán még csak az ötletet láttuk, mostanra azonban már két accelerátor programban is megfordultak a magyar alapítású BrickFlow vezetői. A Chilei Startup program 6 hónapja és az Észt accelerátor program felgyorsította a kreatív storytelling új útjait kereső startup megszületését.

A BrickFlow ötlete a közösségre épül, amely egy történet alapelemeit rakhatja össze időben és térben úgy, hogy a "mesélők" képeket, filmeket és magyarázó szövegeket kombinálnak.

A BrickFlow egy végtelen vászon, mint a Prezi, amire fel lehet "rajzolni" egy-egy történetet, eseményt. Saját definíciójuk szerint: Brickflow egy applikáció, amely közösségi média slideshow-á rendezi a tartalmainkat egy pillanat alatt.


Történetek és gyüjtemények készíthetők az Instagram, a Twitter, a YouTube, a Tumblr és más közösségi oldalak tartalmaiból. Az egész olyan, mintha legóznánk.

Volt már hasonló kísérlet a visual storytellingre, a DragonTape és nemrégiben a SooMeta is ezen az úton haladt, az egyik esetben a zene és videó keverés, a másikban a blogokba ültethető videó/kép és szöveg integrálás volt a főirány.

Hogy sikeres lesz-e a BrickFlow? A felhasználók döntik majd el hamarosan.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!