Leállt a Facebook, az Instagram, és a Messenger is

Leállt a Facebook, az Instagram, és a Messenger is
Hétfőn késő délután globálisan elérhetetlenné váltak a Facebookhoz tartozó szolgáltatások: a közösségi oldal, annak két üzenetküldője és képmegosztója sem működik.

A Down Detector adatai szerint a probléma fél hat körül ütötte fel a fejét, és globális. A legtöbb problémát a Facebook asztali weboldalával kapcsolatban jelentették, de tapasztaltaink és olvasóink észrevételei alapján a mobilwebes verzió és az alkalmazások sem működnek. Ugyanez igaz a Messengerre, az Instagramra és a WhatsAppra is - írja a hvg.hu.

A The Verge azt írja, bár hivatalos tájékoztatás egyelőre nincs, a múlt héten a Slack szenvedett el egy komoly kibertámadást, és akkor hasonló hibaüzenettel volt elérhetetlen a szolgáltatás, mint a most szóban forgók. A lap szerint a leállás a Facebook virtuálisvalóság-részlegére, az Oculusra is kiterjedt.

A Facebook nem sokkal fél hét előtt Twitteren reagált a leállásra. A kommünikében azt írják, már dolgoznak a hiba elhárításán. A leállás valószínűleg a webes címek eléréséhez köthető tartománynévrendszerrel (Domain Name System, DNS) kapcsolatos.

We’re aware that some people are having trouble accessing our apps and products. We’re working to get things back to normal as quickly as possible, and we apologize for any inconvenience.

— Facebook (@Facebook) October 4, 2021

Este hét óra előtt nem sokkal az androidos alkalmazások már betöltöttek, ugyanakkor a hírfolyam nem frissül és a hivatkozások sem visznek tovább.

Története legnagyobb leállását 2019 márciusában szenvedte el a Facebook, akkor napokon át küszködtek a cég szolgáltatásai.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!