Látványos változás jött az Instagramra

Látványos változás jött az Instagramra
Az Instagram átszabta a Történetek megjelenítését az asztali böngészős verzióban, így sokkal átláthatóbbá váltak a tartalmak.

Még január elején derült ki, hogy az Instagram egy kisebb ráncfelvarrást hajt majd végre a böngészős megjelenítésen - írja a hvg.hu. Egész pontosan a Történetek részt szabják majd át úgy, hogy látványosabban és jobban áttekinthető módon jelenjen meg a felhasználóknak.

A vállalat szóvivője az év elején megerősítette, hogy valóban tesztelik a frissítést, arra azonban nem tért ki, mikor fogják élesíteni azt. A jelek szerint azonban erre most sor kerül, a vállalat ugyanis elkezdte mindenki számára elérhetővé tenni az újdonságot.

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha rákattintunk egy sztorira az Instagramon, akkor az oldal egymás mellett mutatja az elérhető tartalmakat. Eddig ha rákattintunk egyre, akkor csak az nyílt meg teljes képernyőn, és csak a lapozgatással derült ki, hogy ki töltött még fel hasonlót. Mostantól viszont az is látszik, amit már megnéztünk, és az is, hogy melyik következik a sorban.

Az Instagramnál a formátumbeli változtatás általában valamilyen kreatív eszköz megjelenését – például a matricák bevezetését – jelenti, a mostani módosítás azonban a használhatóságot vette figyelembe.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!