Láttad már a Facebook nagy újdonságát?

Láttad már a Facebook nagy újdonságát?
A Facebook hírfolyamának régóta rebesgetett átalakítása a végéhez ért, és sokaknak már most elérhetővé váltak az új funkciók.

Mark Zuckerberg vállalata kettéosztotta a hírfolyamot: az új, Home elnevezésű fülön a platform algoritmusai által megszűrt, személyre szabott tartalmak lesznek megtalálhatók, míg a Feedsre kattintva barátaink, családunk, és az általunk követett Facebook-csoportok és -oldalak bejegyzései jelennek majd meg, derül ki a Meta bejelentéséből, amelyet a 24.hu szemlézett.

A hírfolyam átalakításáról néhány hónapja itt írtunk részletesen. Kiszivárgott céges e-mailekből arra lehet következtetni, hogy a vállalat ezen projektje egy kísérlet arra, hogy a rivális TikTokhoz hasonló, még addiktívabb platformot építsen a Meta a Facebookból, és így visszacsábítsák a fiatalokat a platformra.

A frissítés a Facebook-alkalmazás iOS-es és Androidos készülékeken is elérhető.

Ha valakinek még nem elérhető a frissítés, akkor sem érdemes szomorkodni, a vállalat szerint ugyanis az elkövetkezendő egy hétben minden készülékre megérkezik a frissítés. A két fület a gyorsbillentyű sávban lehet majd megtalálni. A sáv felosztása és elrendezése szokásainkhoz mérten idővel változhat, ugyanis a platform figyelni fogja, mennyi időt töltünk a Home, a Feed vagy egyéb fülökön – írja a Verge.

A frissítés után a vállalat állítása szerint a szűrt, érdeklődésünkkel egybevágó bejegyzéseket tartalmazó Home fül nyílik majd meg számunkra elsőként. A Feeds fülön belül külön almenüpontokban tudunk válogatni aközött, hogy ismerőseink, csoportjaink, vagy az általunk követett oldalak bejegyzéseit szeretnénk megnézni. Az új funkciókat videón is bemutatta Mark Zuckerberg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook, funkció