LEGO építőket keresünk az RTL új LEGO® Masters műsorába

LEGO építőket keresünk az RTL új LEGO® Masters műsorába
Az év második felében érkezik az RTL-re a nemzetközi sikerformátum, a LEGO® Masters, amelynek keretében hazánk legkreatívabb építői mérhetik össze erejüket. A játékosok jelentkezését a mai naptól várja a műsor csapata. És vajon mi vár arra, aki szeretne benevezni? – az alábbi cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Az ősszel adásba kerülő új vetélkedőbe olyan építésben jártas, LEGO rajongó versenyzők jelentkezését várják, akik nem félnek próbára tenni fantáziájukat és technikai tudásukat különböző izgalmas építési kihívásokon keresztül. A két fős csapatokban induló versenyzőknek a kreativitáson, mérnöki jártasságon és kitartáson kívül olyan készségekre is szükségük lesz, mint például az együttműködő, illetve a problémamegoldó képesség.

Magyarország világszerte a 20. piac, ahol műsorra tűzik az ámulatba ejtő építményeket felvonultató vetélkedőt, amely nemcsak a LEGO rajongók számára jelent szórakozást és kikapcsolódást, hanem mindazok számára is, akik szeretik a csapatjátékokat és az izgalmas megmérettetéseket.

„Óriási örömmel tölt bennünket, hogy végre Magyarországra is megérkezett ez a világszerte óriási sikerrel futó vetélkedő. Ebben a lebilincselő showban, ahogy a LEGO építőkockák világában is, minden a kreativitás körül forog. A műsorban bepillantást nyerhetünk a csapatok teljes alkotói folyamatába, mely során a játékosok számos mély- és csúcspont után valami fantasztikusat hoznak létre. Reméljük lenyűgöző alkotásaik, nemcsak bátorságot adnak az építéshez, hanem folyamatos inspirációt is jelentenek majd a jövő LEGO építői számára” – mondta el a hamarosan debütáló műsor kapcsán Siket Lóránt, a LEGO Hungária Kft. kommunikációs vezetője.

Ha esetleg kétségeink lennének, jelentkezzünk-e, íme pár érdekesség a showról, amely segíthet a döntésben:

A LEGO® Masters, amely először 2017-ben, az Egyesült Királyságban került képernyőre világszerte rendkívüli népszerűségnek örvend

Az óriási nézettséggel futó showt azóta számos országban adaptálták, többek között az Egyesült Államokban, Új-Zélandon, Kínában, Dél-Koreában, és természetesen a LEGO hazájában, Dániában is. A régióból a lengyel, valamint a cseh és szlovák nézők után ősztől mi, magyarok is nyomon követhetjük az ország legkreatívabb LEGO építőinek versengését.

A műsor adásról-adásra új, izgalmas próbatételek elé állítja a játékosokat

A versenyzőknek alapvetően két különböző típusú kihívással kell megbirkóznia: az egyik a szerepjátékra épül, amelynek keretében a csapatoknak egy történetet kell elmesélniük alkotásaik segítségével. A másik, a technikai kihívás, ami az építők műszaki tudását teszteli – ezek az embert próbáló feladatok egy-egy rossz lépés következtében sokszor kényszerítik újratervezésre a csapatokat.

A versenyzők rendelkezésére több millió LEGO kocka áll majd, hogy megmutassák tudásukat, köztük különleges és ritka elemekkel

Az egyik leghihetetlenebb dolog a műsorban az óriási kocka tároló, amelyben a LEGO elemek színek és fajták szerint rendszerezve várják, hogy a játékosok beépítsék őket műveikbe. Az egyik legritkább LEGO kockaszín a homokzöld, amely a New-York-i Szabadság-szobor és Yoda készletekben található meg. A kockákkal a produkciónak sincs könnyű dolga, hiszen egy-egy adás után napokat vesz igénybe, mire az építményeket szétbontják, és visszateszik az elemeket.

A nyertes csapat a LEGO Master cím mellett pénzjutalmat is kap

A még fordulatosabb megmérettetés érdekében a műsor alkotói egy 10.000.000 forintos pénzjutalmat is kitűztek, amelyet a legjobb csapat vihet haza, továbbá elnyerik a LEGO Master címet és az azt jelképező LEGO Master kupát.

Jelentkezni a www.rtl.hu/legomasters oldalon lehet.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: LEGO, RTL, média, tv műsor