LEGO Masters novembertől az RTL képernyőjén!

LEGO Masters novembertől az RTL képernyőjén!
November 18-tól szombat esténként kerül az RTL képernyőjére a LEGO Masters vetélkedő, ahol a legkreatívabb hazai építők mérik össze tudásukat. A tét 10 millió forint és a LEGO Masters cím elnyerése.

A LEGO Masters – ami a Benijay Rights műsorformátuma – először az Egyesült Királyságban került képernyőre 2017-ben. A LEGO építők azóta már 19 országban mérték össze kreativitásukat, és van olyan ország, ahol immár több évad óta fut sikerrel a képernyőn.

A vetélkedő során a párban versenyző játékosoknak hétről hétre újabb építési kihívásokat kell teljesíteniük. A párosoknak az elkészült alkotásaikkal kell bizonyítaniuk fantáziájukat, kreativitásukat, gyorsaságukat és problémamegoldó készségüket. Egyes kihívásoknál bizonyos kritériumok - mint például a technika vagy történetmesélés - kiemelten fontosak lesznek a zsűri döntésében, de kivétel nélkül minden feladatnál szükség van a versenyzők kreativitására. Ráadásul a nem mindennapi feladatok megoldása közben felmerülő hibák sokszor újragondolásra, újratervezésre kényszerítik majd a csapatokat, így a műsor nem csak a LEGO rajongók számára tartogat izgalmas szórakozást, hanem mindazok számára is, akik szeretik a csapatvetélkedőket vagy tehetségkutató műsorokat.

A műsorban teljesítendő kihívásokhoz a LEGO játékrendszerben rejlő végtelen kombinációs lehetőség biztosítja az alapot. Két LEGO kocka 24 féleképpen, hat azonos színű 2x4-es kocka pedig több mint 915 millió kombinációban illeszthető össze – most a játékosok számára körülbelül 2,5 millió kocka, minifigura és speciális elem áll majd rendelkezésére az óriási Kockaraktárban. A külföldi műsorok alapján elképesztően színes, látványos, és persze óriási építményekre is számíthatunk, és nem kizárt, hogy új rekordok is születnek – akár megdőlhet a belga-holland 5,25 méteres LEGO Masters rekord is.

A vetélkedő házigazdái és egyben zsűrije Puskás-Dallos Peti és a műsor Építőmestereként csatlakozó Dóczy Balázs. Balázs a világ 27 hivatalos LEGO építőmesterének egyike, nevét többek közt a lánchídi LEGO oroszlán kapcsán ismerhettük meg, de az évek során megépítette a Lánchíd, a Hősök tere, a Szent István Bazilika vagy a Zeneakadémia kis méretű mását is. A műsorvezető és az Építőmester közösen ismertetik a feladatokat, majd teszik próbára és zsűrizik az építményeket.

A versenyzőket az első adásban ismerhetjük meg, de lesz köztük fiatal pár, anya-fia páros és - természetesen - néhány régi jó barát. Ők párjukkal együtt nem csak fantasztikus építményeket alkotnak, hanem kapcsolatukat is próbára teszik a verseny során megélt sikerekkel és mélypontokkal. A versenyzők adásról adásra azért küzdenek, hogy elkápráztassák a zsűrit, a közönséget, és végül elnyerjék a LEGO Masters címet, az arany kockát és a vele járó 10 millió forintos fődíjat.

A LEGO Masters első epizódja november 18-án, szombaton 19 órától látható az RTL műsorán, a folytatásban pedig 19:30-tól lesz látható a műsor.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!