Különleges italokat kóstoltak a Cápák, akik végül egész másba fektettek be

Különleges italokat kóstoltak a Cápák, akik végül egész másba fektettek be
Biokocsma, szülésre felkészítő kártyacsomag, digitális névjegykártya, alternatív növényi tej és egy vendéglátóegységeket kezelő rendszer is bemutatkozott a Cápák között tizedik adásában.

Biokocsma az egészséges életmód jegyében

Járányi-Tóth Barnabás, Biokocsma elnevezésű vállalkozásával lépett először a Cápák elé az RTL üzleti showműsorának legutóbbi adásában. A zöld turmixokat és smoothie-kat kínáló guruló busz a káptalantóti piac egyik ikonikus standjává vált az utóbbi időben. A vállalkozó – akinek szülei gyógynövényekkel foglalkozó cégük kapcsán korábban már jártak a Cápák közöttben – tervei szerint több hasonló kisbusszal fedné le az országot, amelyhez 20 millió forint befektetést kért, 10% tulajdonrészért cserébe. Az italok igencsak megosztották a Cápákat, akik közül Lakatos István bizonyult a leglelkesebbnek, ám az irreális cégérték miatt ő sem tett ajánlatot. Így a Biokocsma befektetés nélkül maradt.

 

Anyaságra felkészítő útmutatás kártyacsomagban

Igazi szívügyének tekinti a várandós anyukák segítését Zágoni Bettina, aki Modern Goddess vállalkozásával mutatkozott be a Cápáknak. A férjével, Zágoni Istvánnal közösen menedzselt cég nem mást tűzött ki céljául, mint azt, hogy segítse az édesanyákat a várandósság és a szülés felkészítésében. Ehhez Bettina egyedi grafikáival ellátott kártyákat tervezett, amelyek mindegyike egy-egy útmutatást is megfogalmaz. A házaspár céljai között a külföldi piacra lépés is szerepel, amelyhez 8 millió forintot kértek a Cápáktól, 10% tulajdonrészt kínálva. A vállalkozók elhivatottsága és az üzlet azonnal elnyerte Orbók Ilona tetszését, aki a befektetésért cserébe 20%-ra szerette volna emelni a rá eső cégrészt. Ekkor Cápatársa, Lakatos István is beszállt mellé, így közösen tettek ajánlatot: 5-5 millió forint, kétszer 15% tulajdonrészért cserébe. A házaspár némi hezitálás után igent mondott a Cápák ajánlatára, így a Modern Goddess Orbók Ilona és Lakatos István befektetésének köszönhetően épülhet tovább.

 

Névjegykártya elektronikus formában

Card In Move nevű vállalkozásával lépett a Cápák elé Baranyai Dávid, aki az értékesítők munkáját is szeretné megkönnyíteni azzal, hogy szolgáltatásával adatbázist építhetnek. Pitch-e azonban számtalan kérdést vetett fel a Cápákban, akiket nem győzött meg a vállalkozó ajánlata sem: 31 millió forint befektetés, 15% tulajdonrészért cserébe. Baranyai Dávid a befektetést leginkább az applikáció befejezésére fordítaná, mivel az még nincs teljesen kész. Leginkább ez, a kezdeti fázis és a magas cégérték voltak azok, amelyek végül minden Cápát arra késztettek, hogy nemet mondjanak az üzletre.

 

Új technológia a növényi tejek piacán

Ablonczy Attila egy saját üzemet hozott létre Fitolatte névre keresztelt vállalkozásának, amelynek fő profilja az egyedi eljárással készített alternatív tejek előállítása. A vállalkozó elmondása szerint nincs még egy ilyen üzem, amely hasonló technológiával állít elő növényi tejet. Vállalkozása azonban fejlesztésre szorul, amelyhez 500 millió forint tőkét szeretne bevonni, 20% tulajdonrészt kínálva. A Cápák szinte mindegyike egyetértett abban, hogy a termék jó, de mivel sem a technológiát nem ismertette a vállalkozó, sem a termelésben nem tudott értékelhető számokat felmutatni, ezért elálltak a befektetéstől. Balogh Levente azonban ígéretet tett, hogy ellátogat az üzembe és a látottak alapján fenntartja a jogot arra, hogy a későbbiekben befektessen a Fitolatte-ba.

 

Vendéglátás applikáción keresztül

A vendéglátást szeretné minél személyesebb élménnyé tenni Melegh Csongor, aki Neery elnevezésű applikációjával a vendéglátóegységek keresését, véleményezését és az azokba történő foglalást kívánja könnyebbé tenni. A projekt fejlesztéséhez 20 millió forint befektetést kért a vállalkozó, amelyért cserébe 6% tulajdonrészt kínált. A több, kiegészítő funkcióval rendelkező vendéglátóegység-kezelő applikációban Orbók Ilona és Balogh Petya azonnal meglátták a potenciált. Utóbbi ajánlatot is tett, ám mikor Orbók Ilona jelezte, hogy társulna az üzletbe a két Cápa közösen tett ajánlatot: 5-5 %-ért cserébe 10-10 millió forinttal szállnak be a Neery-be. A vállalkozó elfogadta az ajánlatot, így létrejött Orbók Ilona és Balogh Petya közös befektetése.

 

Lead fotó: Sallak Dóra

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!