Közeleg a Mestercukrász fináléja - már csak négyen vannak versenyben!

Közeleg a Mestercukrász fináléja - már csak négyen vannak versenyben!
A döntő hetének második napján puzzle-desszert és fagyikészítés tette próbára a játékosok képességeit.

Az első feladat egy szétszedhető puzzle-desszert elkészítése volt. Szabi nagyon megijedt attól, hogy festenie kell, ráadásul mindkét fajta mousse-szát rosszul kezdte el, így ezt újra kellett készítenie, ami miatt nagyon megcsúszott a munkával. Egy 8 darabos puzzle-desszertet készített, fehércsokis és étcsokis mousse-szal, maracuja zselével és vajas piskótával, a fondantra pedig egy tavaszi tájképet próbált felfesteni.

Roxi félidőnél vette észre, hogy nem megfelelő méretűek a kiszúrt piskótái, ezért javítania kellett. Vesztett egy kis időt vele, de végül a festéssel is rendben végzett. Nagymamája konyhájának ízeit és illatait szerette volna megidézni, amihez egy fehércsokis-málnás mousse-t készített málnás-citromfüves betéttel, illetve egy étcsokis-vodkás mousse-t barackos betéttel. A desszert alját piskótával zárta le, a festményen pedig a nagyi kertjét és konyhaablakát ábrázolta.

Rebi eredetileg csak egy málnás betétet tett volna a desszertjeibe, de mivel Balázs séf karamellbetétet is kért, azonnal megcsinálta azt is. Hogy bizonyítson, végül egy 16 darabos puzzledesszertet készített. Az egyik fajta egy karamellás-tonkababos mousse citrombelsővel, a másik pedig sárgabarackos mousse karamellbetéttel, a fondantlapokra pedig egy erdei tájképet festett.

Kata a tegnapi versenynap után nagyon szeretett volna bizonyítani a zsűrinek, de már a sütés elején hibát vétett a linzerrel, és a mousse-szai is nagyon lassan készültek el, emiatt a festést is csak az utolsó 10 percben tudta elkezdeni. 8 darabos puzzledesszertet készített fehércsokis és étcsokis mousse-szal, meggybetéttel és linzermorzsával. A desszertet sárga és fehér bársonnyal fújta le, a fondantra pedig egy virágzó cseresznyefát próbált meg felfesteni.

Gábor nem figyelt arra, hogy a zsűri kétféle mousse-t várt tőlük, ezért csak egyfélét tervezett meg, úgyhogy sütés közben kellett volna rögtönöznie. Ez azonban annyira felborította a terveit, hogy végül csak étcsokis mousse-t csinált áfonyás és meggyes betéttel. Tudta, hogy mivel tetoválóművészként dolgozik, és jó a kézügyessége, a zsűri nagyon várja, hogy egy csodás festménnyel nyűgözze le őket. El is kezdte megfesteni Vincent Van Gogh Csillagos ég című festményét, de annyira kicsúszott az időből, hogy nem lett készen mind a 16 darabbal a kirakósból.

A második körben Gábor kapta a hátráltatást Roxitól, így 10 percre ki kellett ülnie a kanapéra. Azon volt, hogy behozza a lemaradását, de a fagyiját későn tudta elkezdeni hűteni a fagyigépben, újra kellett kezdenie a churros sütését, és az öntetét is nagyon sokáig redukálta, így azt csak az utolsó másodpercekben tudta még melegen rányomni a kehely tetejére. Vaníliás-fehércsokis, kávés és mogyorókrémes fagyit vitt ki a zsűri elé.

Roxi egy nagyon extravagáns fagyit akart készíteni, ezért különleges ízeket választott hozzá. Újra kellett kezdenie az avokádós verziót, mert elsőre túlságosan bebarnult az avokádója, és a pekándiós pralinéját is kidobták a séfek, mert rossz technikával kezdett neki, ennek ellenére mindennel időben elkészült. Zserbós, mangós-avokádós és pisztáciás fagyit vitt a zsűri elé tajin, azaz dél-amerikai fűszerkeverékes-citrusos ízesítésű sziruppal, gofrival és pekándiós pralinéval.

Kata szeretett volna bizonyítani, de megint nagyon szétszórtan dolgozott. A fagyigépből kivett fagylaltját kint felejtette a pulton, háromszor is elrontotta a karamellt, és végül csokiszószt tálalt helyette. Készített egy feketeerdős fagyit, egy mangós velencei álmot, és egy pisztáciásat, buborékos gofrival.

Rebi végig nagyon pörgött és időben sikerült is elkészíteni a kehely összes elemét. A zsűri elé egy rubicsokis-málnás-lime-os, egy maracujás-fehércsokis és egy tökmagos fagylaltot vitt, tökmagropogóssal, csigaformában kisütött churros-szal és málnaöntettel.

Szabi nagyon élvezte ezt a feladatot, mert civilben egy fagylaltozó társtulajdonosa, úgyhogy megpróbált most nagyot villantani a zsűrinek. A churros elsőre nyers lett, de korrigálta, viszont a karamelljét jónak ítélte, ezért azt az eredeti formájában tálalta fel. Készített egy klasszikus vanília fagyit, egy epres-rebarbarásat és egy pisztáciás málnás verziót.

Egy játékosnak ma is el kellett hagynia a Mestercukrász konyháját: a zsűri ítélete alapján Kata nem folytathatja a versenyt.

"Ilyen szarvashibát még tanuló korodban sem követhetsz el” – Joci séf kiakadt Rebire A lány csalódást okozott a zsűrinek, amikor kitálalta eléjük kirakósának elemeit. A séf ugyanis egyetlen harapás után szembesült a kőkemény karamell betéttel, ami még a fogát is kitörte volna, ha nem vigyáz…

Joci séf helyretette Gábort: Vissza kell venni az arcból! Joci séf szerint káoszkapitány kezd visszatérni a Mestercukrász konyhájába, ugyanis azt látja, hogy Gábor túl nagyképűen állt a kirakós feladathoz.

Joci séf volt a gyertyatartó az egymással kacérkodó Rebi és Balázs séf között Enzsöl Balázs izgalomra vágyott, amit Rebi igyekezett megadni neki. A félreérthető beszélgetést Joci séf is végighallgatta, aki inkább meg sem szólalt, csak a gyertyát tartotta kettejüknek.

Gábor 10 percig csak fagyizott Roxi hátráltatása miatt Roxi a tetoválóművészt hátráltatta, akinek tíz percre el kellett hagynia a pultját. A srácra saját bevallása szerint gyomorideg jött, amint versenytársa leültette őt a kanapéra, azonban igyekezett fagylalttal enyhíteni bánatán.

Kata számára véget ért a Mestercukrász A döntő hét második napján Gábor és Kata között dőlt el, hogy ki az, aki továbbjuthat, és ki az, akinek végleg el kell hagynia az édesszájú Konyhafőnök konyháját.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: mestercukrász