Közel 30 filmmel ünnepli a Magyar Film Napját a TV2 Csoport

Közel 30 filmmel ünnepli a Magyar Film Napját a TV2 Csoport
2018 óta április 30-án ünnepeljük A Magyar Film Napját. A TV2 Csoport a kezdetek óta tematikus hétvégével tiszteleg a magyar mozgóképes alkotók és a magyar filmgyártás előtt. Április 29. és május 1. között 29 hazai alkotást láthatnak a nézők a médiacsoport öt csatornáján, a TV2 mellett a Mozi+, a Moziverzum, a SuperTV2 és a Prime képernyőin.

Családi filmek, vígjátékok, több évtizedes és friss magyar mozik. Hogy mi a közös bennük? Április 29. és május 1. között a TV2 Csoport csatornáinak műsorkínálatát színesítik A Magyar Fim Napja tematikus hétvégén.

A sort szombaton reggel kilenckor az 1973-as Jankovics Marcell által jegyzett animációs film, a János vitéz nyitja a Mozi+ csatornán, míg a hosszú hétvége tematikus programjának sorát május 1-jén este héttől a Zimmer Feri (Prime) és az Erdő kapitánya (Moziverzum) zárják. Közöttük pedig három napon át további 26 magyar alkotás kap helyet a TV2 Csoport öt csatornáján.

A TV2 műsorán elsőként a Coming out, vasárnap délután a Vuk, majd a Pogány Madonna, késő este a BUÉK, míg hétfőn A Tanú és egy újabb Bujtor-Kern klasszikus, a Hamis a baba lesz látható.

 

A SuperTV2 kínálatában a Valami Amerika 2, vasárnap este egymást követően három zenés film, a Made in Hungára, a Pappa Pia és a Csinibaba szórakoztatja a csatorna nézőit, hétfőn napközben pedig a 9 és fél randi.

 

A Prime-on szombaton a Swing és a Mentés másképp, vasárnap A miniszter félrelép, a Csak semmi pánik, valamint Mátyássy Áron krimije, a Víkend lesz műsoron, melynek főbb szerepeiben Lengyel Tamás, Gryllus Dorka és Simon Kornél láthatók. A filmes hétvégét itt a már korábban említett Zimmer Feri zárja hétfőn, 19 órától.

 

A Mozi+ csatornán a János vitéz mellett még szombaton este látható lesz még Árpa Attila rendezése, az Argo2 is. Vasárnap a sort a legendás, 1969-es Fábri Zoltán-féle Pál utcai fiúk nyitja, főműsoridőben pedig Az elvarázsolt dollár és a Valami Amerika 3, hétfőn kora reggel pedig A szeleburdi család várják a nézőket.

 

A Magyar Film napját ünnepli a Moziverzum is, itt első nap a Lúdas Matyi és a #sohavégetnemérős érkeznek, a hétvége második napján a 2021-es év nagy sikere, az El a kezekkel a papámtól!, a legendás Macskafogó, és az Ambrus Attila történetét feldolgozó A viszkis című filmek folytatják a tematikus filmek sorát, míg hétfőn az Erdő kapitányával búcsúzik a Magyar Film Napja hétvégétől a TV2 Csoport a Moziverzumon.

 

A Magyar Film Napja – a legjobb magyar mozik három napon át a TV2 Csoport csatornáin!

 

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!