Közel 30 év után kimagasló sikerrel tért vissza a Zsákbamacska

Közel 30 év után kimagasló sikerrel tért vissza a Zsákbamacska
A korábban is népszerű vetélkedő premier epizódja március 12-én, vasárnap este 20 óra 33 perckor került adásba a TV2-n, és egyből az éves nézettségi toplista élén landolt.

A Sztárban sztár 9. évadának szereplőivel és műsorvezetőjével forgatott különkiadás ugyanis toronymagasan a 2023-as év eddigi legnézettebb műsora lett mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A 18-49, A4+). A vasárnapi különkiadás rekordmagas nézettsége a 18-59 éves nézők körében 628 ezer főt jelentett, amihez 26,9%-os közönségarány párosult.

A Majka és Pápai Joci vezetésével megújult formátum a premiert követően már hétköznap esténként látható a TV2-n, és az eddig adásba került öt hétköznapi epizód mindegyike hatalmas fölénnyel nyerte az idősávját mindhárom kiemelt korcsoportban. Múlt héten a 18-59 éves korcsoportban átlagosan minden 5. tévénéző a Zsákbamacskát választotta hétköznap esti kikapcsolódásnak, és ezáltal a műsor egy-egy adása átlagosan 435 ezres nézőszámot produkált a korcsoporton belül. A hétköznap esti részek közül a legtöbben a hétfői adást követték figyelemmel, ami a 18-59 évesek esetében több, mint félmillió nézőt és 24,1%-os közönségarányt jelentett. A teljes lakosságon belül még ennél is magasabb, 24,8%-os volt a nézői részesedés, ami azt jelenti, hogy közel minden 4. tévénéző, vagyis több, mint egymillióan látták a hétfő esti részt, ami több, mint kétszer annyi nézőt jelent, mint amennyien a konkurens RTL azonos idősávját nézték. A Zsákbamacska hétfői adása ezzel nem csupán a 11. hét legnézettebb műsora lett, hanem az éves hétköznapi műsortoplistát is vezeti mindhárom kiemelt korcsoportban.

„A nézettségi eredmények azt mutatják, hogy jól döntöttünk, amikor képernyőre tűztük a Zsákbamacskát, az pedig külön büszkeség, hogy a 18-59 évesek körében 2018 decembere óta nem volt ekkora nézettséget elérő hétköznapi, szórakoztató műsor a teljes magyar tévés piacon" – tette hozzá Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója.

A Zsákbamacska rendkívüli sikerének is köszönhetően a 11. hét hétköznap estéin a 18-59 évesek és a 18-49 évesek körében egyaránt a nézők 15,7%-a a TV2-t választotta főműsoridőben (RTL azonos sorrendben: 10,3% és 9,5%), és ezáltal a TV2 csatorna mindkét korcsoportban az idei év eddigi legmagasabb hétköznapi közönségarányát érte el heti átlagban, főműsoridőben.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!