Kisfilmmel harangozta be az Unicef a Klímahősök programját - videó

Kisfilmmel harangozta be az Unicef a Klímahősök programját - videó
Szeptember beköszöntével az UNICEF Magyarország egy rendhagyó kisfilmmel, és hozzá tartozó középiskolai live actekkel harangozta be Klímahősök programját. A launch kampány - ami a feat. nevéhez fűződik - a tanévnyitók közhelyes mondandóját értelmezi újra és teszi aktuálissá a klímaváltozás miatt szorongó fiatalok számára.

Az UNICEF Magyarország idén nyár elején felmérte, hogy a magyar fiatalok kilencven százaléka szorong a klímaváltozás miatt. A gyermekvédelmi szervezet a 2022-23-as tanév elején induló, nagyszabású programjával elsősorban nekik, a 13-25 éves korosztály tagjainak szeretne lehetőséget biztosítani arra, hogy előremutató irányba fordíthassák a tehetetlenül megélt, negatív érzéseket, valódi tudás, tudatos cselekvés révén oldhassák a szorongásukat, ezáltal pedig beleszólhassanak a jövőjük alakulásába.

A Klímahősök kezdeményezés megragadó formában való kommunikáláshoz a szervezet egy olyan kézenfekvő, mégis “mostoha műfajhoz” nyúlt, ami a legtöbb fiatalt teljesen hidegen hagyja - a tanévnyitó beszédhez, amit egy klímaszorongó gimnazista lány személyes aspektusán keresztül tett megragadóvá célcsoportja számára.

A kampányhoz készült videót a feat. a Tobi színei rendezőnőjével, Bakony Alexával együtt készítette el, a beszélő szerepére pedig a hitelesség kedvéért egy valódi gimnazista lányt, a 16 éves Varga Lucát kérték fel.

A kampányindulás további érdekessége, hogy szeptember 1-én több fővárosi és vidéki gimnáziumban, szakközépiskolában is elhangzott élőben a filmben hallható beszéd, amit egy-egy diák adott elő a tanévnyitó ünnepség hivatalos részeként. Ezzel még inkább inspirálva az érintett fiatalokat a kezdeményezésben való részvételre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!