Kiakadtak a pornósok az Instagramra

Kiakadtak a pornósok az Instagramra
Néhány héttel ezelőtt az Instagram előzetes jelzés nélkül törölte az egyik legnépszerűbb pornóoldal, a Pornhub fiókját. Az Instagram azóta közölte, hogy a közösségi irányelvek megsértése miatt döntöttek a felfüggesztés mellett, a szexszájt szerint azonban diszkriminatív és átláthatatlan a Meta döntése.

Ezért nyílt levelet tettek közzé a médiaóriás vezetőinek, többek közt Mark Zuckerbergnek és Adam Mosseri Instagram-vezetőnek címezve, amelyet 60 népszerű pornós is aláírásával támogatott – írja a TechCrunch nyomán a 24.hu.

A felfüggesztés után ugyanis kiderült, hogy a pornóoldal fiókját véglegesen törölték. A miértek azonban kérdésesek. A Pornhub állítása szerint ugyanis mivel a közösségi médium szigorúan tiltja a meztelenséget, nem is tettek közzé ilyen fotókat, vagy videókat. A Variety szerint azonban egy felnőttfilmeseket toborzó videó végleg kicsapta a biztosítékot a platform üzemeltetőinél. A nyílt levél tartalma szerint azonban a diszkrimináció kifejezetten a szexmunkásokra irányult, az Instagram meggondolatlan és diszkriminatív viselkedése pedig már a független alkotók megélhetését károsítja.

A levél azt is felhozza, hogy míg a hivatalos pornósok bármiféle meztelensége ellen fellépnek, a magasan jegyzett Instagram-felhasználók, például a 330 millió követővel rendelkező Kim Kardashian esetében elmarad ez, amikor a fenekét mutogatta egy posztjában. A portál hozzáteszi, nem csak a pornósokat éri diszkrimináció az oldalon, hanem rúdtáncosokat és sztriptízeseket is – akiket évek óta próbálnak elkergetni a platformról, még akkor is, ha betartják a tartalmi irányelveket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Instagram, Pornhub, Meta