Ki lesz a következő 1 milliárd internet-felhasználó?

Ki lesz a következő 1 milliárd internet-felhasználó?
A becslések szerint a következő négy évben 1 milliárd új felhasználó jelenik meg az interneten.

2006 óta az internet-felhasználók száma több mint kétszeresére emelkedett. Ez jelenleg 2,4 milliárd usert jelent. Számuk az év végére eléri a 2,7 milliárdot, vagyis a Föld teljes lakosságának 39 százalékát. Az internet-penetráció legfontosabb mérőszáma a háztartások internet ellátottsága, amely 2014-re eléri a 41 százalékot. Ezzel a növekedési ütemmel számolva 2017-re várhatóan 1 milliárd új felhasználó jelenik meg az interneten. Kik is lesznek ők?

Legtöbbjük Ázsia déli, délkeleti részből, Kínából, Indiából és Indonéziából fog származni. Csak ebből a három országból várhatóan 3 milliárd új internet hozzáférés létesül 2017-re. S bár ez a térség generálja majd a legtöbb új kapcsolatot, legdinamikusabban mégis Afrika fog fejlődni, ahol 2012 és 2017 között a növekedés 6,5 százalékos lesz.

Az új felhasználok nagy része okostelefonon keresztül fog a világhálóhoz kapcsolódni. 2012 utolsó negyedévében mintegy 207 millió okostelefont adtak el, ez több mint ahány embere él a világ 5. legnagyobb országában Braziliában. Így 2014 végére többen fogják az internetet mobiltelefonon keresztül böngészni, mint asztali számítógépen.

Előszeretettel használnak majd különböző kütyüket az új felhasználók. Egy Egyesült Államokban készült felmérés szerint a felhasználók 12 százaléka tervezi, hogy megvásárolja és használja majd a Google "okosszemüvegét". 28 százalékuk mondta ugyanezt az interaktív karóráról.  Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban élő fogyasztók 40 százaléka, vagyis 125 millió ember használ majd valamilyen hordható internetelérési eszközt.

Milyen is lesz tehát 2017 új internet-felhasználója: okostelefonon vagy hordható kütyükön keresztül szörfözik a világhálón és Ázsiában vagy Afrikában fog élni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!