Két vállalkozás is befektetőre talált a Cápák közöttben

Két vállalkozás is befektetőre talált a Cápák közöttben
A Cápák között első évadának nagy sikere, a Nauty Lollipops nyalóka is bemutatta a műsorban, hogyan szárnyal a cég a három Cápa befektetése óta.

A karanténhelyzettel sokaknak egyedül kell szembenéznie. Erre a magányra talált megoldást egy vállalkozó, aki a Cápák elé állt ötletével. Nyírő Anita környezettudatos ölelőpárnái (Manohuis) egy kis melegséget ugyan hoztak a stúdióba, de üzleti ajánlatot nem váltottak ki. A vállalkozó 5 millió forintért cserébe 10%-ot ajánlott fel üzletéből.

Csorba Noémi jött, látott és duplán lenyűgözte a Cápákat! A helyi ős- és kistermelőket képviselő, termékeiket egy webshopon keresztül kiszállító, ezáltal friss, organikus termékeket árusító Falusi Kosár ötlete tülekedést okozott a Cápák körében - írják. A vállalkozó eredeti ajánlata 5 millió forintért 10%-os üzletrész volt, amit végül megduplázott és több Cápa is a horgára akadt! Saját választása alapján, sorrendben Moldován András mentorálását, mellé Balogh Levente és Tomán Szabina 5-5 millióját választotta, 10-10% üzletrészért cserébe, így az 5 millió forint helyett 10 milliós ajánlattal távozott a stúdióból.

Fiatal, informatikával foglalkozó vállalkozók egy létező, szakmai ártalomra próbáltak megoldást találni egy életmód-változtató applikáción (Healtchy) keresztül, 25 millió forintért 10%-ot ajánlottak fel a befektetőknek. Az informatikusok között sokak nem megfelelő életmódot és étkezést folytatnak, erre próbáltak a fiatalok megoldást találni. Földi Dominik és Nagy Gergő azonban ajánlat nélkül távoztak a Cápák elől, akik szerint ez egy túlértékelt és nem működő elképzelés.

A negyedik pitchet egy testvérpár, Nagy Gábor és Nagy Antal (Brilliance) tartotta. Tisztítószereket gyártanak, régóta vállalkoznak és környezettudatosság jegyében fejlesztettek ki ipari tisztítószereket. 99 millió 900 ezer forintért érkeztek, amiért 3%-ot ajánlottak fel már jól menő üzletükből. Három Cápa szinte azonnal kiszállt, de Moldován András és Balogh Levente ajánlatot tettek! Moldován András 100 millió forintért 5%-ot kért, 15%-os osztalék-elsőbbséggel, Balogh Levente pedig szintén 100 millió forintot ajánlott, de 20%-os üzletrészért. A testvérpár végül Moldován András ajánlatát fogadta el. A Cápák közöttben elhangzott eddigi legnagyobb befektetésre tehát két Cápa is készen állt!

A K&H Bank az innovációért díj jelöltje és a Telekom Digitálisan Tettrekész díjának nyertese Csorba Noémi (Falusi kosár).

Fotó: RTL

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!