Két hét után kirúgták új munkahelyéről egy TikTok-videó miatt

Két hét után kirúgták új munkahelyéről egy TikTok-videó miatt
A denveri nő a fizetéséről árult el részleteket.

A TikTokon mesélt egy denveri nő arról, hogy hogyan távolították el pár nap után új munkahelyéről – a TikTok miatt - írja a 24.hu.

Lexi Larson egy videóban elmesélte, hogy korábban egy marketingügynökségnél dolgozott, de mivel húszezer dollárral több fizetés várt rá egy IT-cégnél, átnyergelt. Míg accountként 70 ezer dollár (27,8 millió forint) volt az éves bére, az informatikai vállalatnál 90 ezer dollárt (35,7 millió forint) ígértek neki.

Ezeket a számokat nyíltan el is mondta, új munkahelyén azonban különösebben nem lelkesedtek, amikor mindez kiderült.

Bár a törvények nem tiltják, hogy valaki nyilvánosságra hozza a fizetését, Larson mégis inkább elkezdte törölni a videóit – írja a USA Today.

Felettesei, miután tudomást szereztek a TikTok-csatornájáról, „beszélgetni hívták”, és jelezték, hogy „nagyon nagyon nem tetszettek” nekik a fizetésével kapcsolatos videói. Bár kérdésére azt mondták, nem sértette meg a biztonsági előírásokat, két héttel azután, hogy megkezdte a munkáját az új cégnél, és két nappal azután, hogy elbeszélgettek vele a TikTok-csatornájáról, kirúgták.

Az erről szóló videóját 1,3 milliószor látták.

Az esetről Larson sírva mesélt volt főnökének, aki ezek után visszavette, így a nő ismét account manager a korábbi marketingügynökségnél.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: TikTok