Kamera Hungária újratöltve online audiovizuális tartalmak versenye

Kamera Hungária újratöltve  online audiovizuális tartalmak versenye
Tizenegy év kihagyás után felfrissítve újraindítják a legendás Kamera Hungária Műsorfesztivált a tulajdonosok. Ezúttal a digitális tartalmaké lesz a főszerep. Csermely Ákos, a fesztivál ötletgazdája csapatával az elmúlt egy év legjobb audio és audiovizuális tartalmait keresi az online térből.

Pályázni 2 fő kategóriában (azokon belül összesen 3-3 témakörben) lehet.
A kiírók olyan podcast-sorozatokat és online videókat várnak, amelyek 2021. március 1. és 2022. március 1. között jelentek meg a nagyközönség előtt. A pályaműveknek a neten elérhetőnek, online filmek esetében pedig kommentelhetőnek is kell lenniük.

A COVID-19 óta a virtuális tér lett legtöbbek élettere, ettől váratlan módon pezsdült fel a digitális médiavilág. A szükségből erényt kovácsoltak az alkotók: üzletemberek, kereskedők, újságírók, előadóművészek, a marketing, a média és egyéb kreatív szakmák, valamint a rendezvényvilág és a szórakoztatóipar képviselői és magánemberek egyaránt. A szervezők nekik szeretnének köszönetet mondani a műsorfesztivál újraindításával.

A hagyományos média műfajai is igazodtak az új kihívásokhoz: kreatív ötletekkel új megoldások, műfajok születtek – amelyek mindennapjaink részévé váltak a kézművesipartól a gépgyártáson át a legfelsőbb oktatásig, sokaknak támaszt nyújtva a pandémia nehézségei alatt. Azok is tartalomgyártók lettek, akik ezt korábban álmukban sem gondolták. Megváltoztak a műsorgyártás körülményei és szakmai elvárásai is: a tartalom mellett a programok fenntarthatóságára, közösség-nézőközönség szervezésre, utánkövetésre, társmédiumokkal való ököszisztéma kiépítésre is figyelniük kell már a műsorok előállítóinak. A zsűri már ezeket a szempontokat is figyelembe veszi majd a tartalmak értékelésekor a megújított fesztiválon.

Tizenegy éve szervezték az utolsó országos televíziós megmérettetést: a Kamera Hungária Műsorfesztivált, amelyen előtte tíz esztendőn át részt vett a teljes szakma, a zsűrik nagy létszáma és összetétele garancia volt a szakmai minőségre. Zsűrielnök volt például: Andrew G. Vajna, Belénessy Csaba, Gazdag Gyula, Megyer Örs, Koltai Lajos, Koltai Róbert, Ragályi Elemér, Szász János, Szirtes Tamás és Szinetár Miklós.

Azóta felnőtt egy teljesen új digitális médiás generáció - ezúttal már nekik is szól a felhívás, de a szakmaiság és a profizmus ezúttal sem marad el a szervezői oldalon.

Kedves Kollégák! Indul a Kamera Hungária Online Tartalom Fesztivál! 11 éve nem volt ilyen, ne maradjatok le!

Pályázzatok ti is a legnívósabb hazai szakmai audiovizuális megmérettetésre!
Pályázati anyagok: Podcast itt és az Online videó itt.

A versenyhez több szakmai programot is csatolnak a szervezők.
I. Beszéljük ki! A pályázat előtt például nyilvános beszélgetésre invitálják az érdeklődőket a La Vida rendezvényházba 2022. március 21-én 17 órától, ahol a hazai podcast és online videók helyzetéről lesz szó lesz, de a pályázathoz is segítséget nyújtanak az érdeklődőknek.

II. A verseny eredményhirdetését a Digital Media Hungary konferencián tartják, Siófokon, 2022. május 10-én. A hazai média, marketing és kereskedelem legnagyobb szakmai rendezvényén a győztesek bővebben be is mutatkozhatnak a közönésg előtt .

További információk a pályázattal kapcsolatban és a részletes nevezési feltételek a www.kamerahungaria.hu oldalon olvashatóak.

Ne maradjatok le, legyetek ott a rajtkőnél, amikor a legendás verseny újjászületik, és mutassátok meg műsoraitokat!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Hegyi Nóra

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Televíziós műsorvezető-rendező szakán, és az ELTE esztétika szakán diplomázott. Több mint 10 év televíziós szerkesztés, riporterkedés és műsorvezetés (Híradó, Házon …