Kamera Hungária Online Tartalom Fesztivál! bemutatjuk döntőseinket! I. rész Online videó

Kamera Hungária Online Tartalom Fesztivál! bemutatjuk döntőseinket! I. rész Online videó
Tizenegy év kihagyás után felfrissítve újraindítottuk a legendás Kamera Hungária Műsorfesztivált. Ezúttal a digitális tartalmaké volt a főszerep, az elmúlt egy év legjobb audio és audiovizuális tartalmait kerestük az online térből. Mindegyik döntős pályázó számára ugyanazokat a kérdéseket tettük fel.

Porotherm Rapid falazási technológia.

Kosaras Brigitta, Wienerberger téglaipari Zrt.
Nevezett epizódok: Alapozás, Vékonyágyas habarcs falazási technika, Dryfix rendszer

Mivel tűnik ki a hazai mezőnyből a Porotherm Rapid videósorozat? Miben tudott újat mutatni?
A Porotherm Rapid videósorozat teljesen eltér az építőiparban megszokottaktól. Míg a legtöbb hasonló tartalom esetén egyszerűen csak rögzítik egy építkezésen a bemutatni kívánt munkafolyamatokat, addig a Porotherm megoldása a terméket állítja a középpontba, egyfajta műalkotásként. A bemutatott technológiát műtermi körülmények között ábrázoljuk, előtérbe helyezve és kiemelve a környezetéből.

Milyen céllal indult a sorozat, illetve hogy sikerült ezeket megvalósítani?
Legfontosabb célunk a Rapid technológia ismertségének növelése a szakemberek körében, a kipróbálás ösztönzése, valamint a Porotherm márka értékeinek megjelenítése az újszerű és erőteljes képi világ megmutatásával. Erősítjük a tégla mint tradicionális falazóelem megjelenését, ugyanakkor innovatív megoldásokat mutatunk be.

Mi a legemlékezetesebb, legérdekesebb történet, ami a sorozat készítéséhez kapcsolódik?
A forgatás során az építés gyorsan és gördülékenyen zajlott, hiszen a bemutató kőműveseink rutinos szakemberek. Nem várt akadályt jelentett azonban a nap végén a bontás. A feladattal megbízott vállalkozó a helyszínen szembesült azzal, hogy a felépített fal bizony stabilan áll. A kötőanyag a nap végére olyan erősen tartotta egyben a téglákat, hogy komoly kihívást jelentett időben átadni a stúdiót a következő napi stábnak.


Magyar Posta - Leveles professzor bemutatja

Endrész Dorothea, Dot Creative Kft.
Nevezett epizód: Önvédelmi kurzus

Mivel tűnik ki a hazai mezőnyből a Leveles Professzor bemutatja online video? Miben tudott újat mutatni?
Egyre tudatosabbak az emberek, és egyre többen vannak, akik felismerik, ha adathalász e-mailt vagy sms-t kapnak. A csalási kísérletek száma ugyanakkor nem csökken, továbbra is vannak sikeres támadások és gyanútlan áldozatok, ezért az éberségünket növelni kell. Az ország egyik legismertebb szolgáltatójaként a Posta nevével is rendszeresen visszaélnek, ami arra sarkallt minket, hogy segítsük ügyfeleinket az árulkodó jelek felismerésében.

Sikerült ezt a célt megvalósítani?
Az adathalászat évek óta ismert probléma, amely ellen leghatékonyabban a Magyar Posta által is alkalmazott oktatási célzatú, figyelmeztető felhívásokkal, tájékoztatásokkal, illetve a hivatalos szervekkel való együttműködéssel lehet küzdeni. Folyamatosan növekszik azok száma, akik nemcsak felismerik a gyanús jeleket és csalási kísérleteket, hanem azonnal jelentik is azokat az érintett szolgáltatónak.

Mi a legemlékezetesebb, legérdekesebb történet, ami a sorozat készítéséhez kapcsolódik?


Leveles professzor és előadásai bizonyos iskolában tananyaggá váltak. Több visszajelzés érkezett kommentekben tanároktól, hogy az óráikon közösen néztek meg és beszéltek át egy-egy epizódot a diákokkal. A professzort alakító Ónodi Gábor is arról számolt be a forgatás napján, hogy színház-népszerűsítő iskolalátogatásai során gyakran kap, kapott kérdést Leveles professzorral kapcsolatban.

 

Egy asztalnál két ellentét.

Kráss Kontent Kft.
Márky Anna, Babaitisz Jorgosz, Gabnay Máté

Nevezett epizód: Egy asztalnál korlátozó és megengedő anyuka - DIGITÁLIS NEVELÉS

Mivel tűnik ki a hazai mezőnyből az Egy asztalnál két ellentét online video? Miben tudott újat mutatni?
Véleményünk szerint a mai magyar tartalomfogyasztók igénylik az olyan műsorokat, amelyekben hétköznapi emberek próbálják megérteni egymást, felülkerekedve a véleménykülönbségükön. A kereskedelmi tévéken az ilyen fajta tartalom nem jövedelmező, a közszolgálati tévén pedig hiába keressük. Profi technikai eszközökkel, kisebb tévéműsornyi stábbal készítjük a műsort, politikai pártoktól és adományozóktól függetlenül.

Milyen céllal indult a sorozat, illetve hogy sikerült ezeket megvalósítani?
Elegünk van abból, hogy a véleménykülönbségek sértegető kommentekkel vagy felesleges erőszakkal járnak. Mennyivel egyszerűbb lenne leülni és megbeszélni, ha valamiben nem értünk egyet. Vajon miről beszélgetne vadász és vegán, monogám és poliamor vagy autós és biciklis, ha egy asztalhoz kéne ülniük? Összehoztuk a vitákat. A nézői visszajelzések alapján pedig valóban nagy igény van az ilyen beszélgetésekre.

Mi a legemlékezetesebb, legérdekesebb történet, ami a sorozat készítéséhez kapcsolódik?
A casting az Egy asztalnál gyártásának egyik legizgalmasabb szakasza. Online és telefonon
felkutatjuk, majd kiválasztjuk a megfelelő jelöltet, akihez ellátogatunk az otthonába vagy egy
számára, karaktere szempontjából fontos helyszínre. Ilyenkor rengeteg mindenről kérdezgetjük őket, hogy ne sejthessék meg, pontosan milyen tulajdonságuk, főbb ismertetőjegyük mentén kerülnek a műsorba. Nagyon izgalmas, olykor komikus, ugyanakkor morálisan nehéz helyzetekbe kerülünk ilyenkor.

Gratulálunk a döntőbe jutott alkotóknak! A győzteseket 2022. május 10-én 14.00 órakor jelentjük be a Digital-Media Hungary konferencián!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Csermely Ákos

Producer, konferenciaszervező, álmodozó.Életpálya évszámokban, utána meg a sztori1981–1996 Magyar Televízió (Külpolitikai Főszerkesztőség, TV2, Kisebbségi és Határontúli Szerkesztőség) 1990–1996 …