Jön a Twitter legnagyobb újítása!

Jön a Twitter legnagyobb újítása!
A Twitter rengeteg felhasználója évek óta ostromolja a szolgáltatást, hogy végre tegyék elérhetővé a szerkesztés funkciót, amivel utólag is lehet javítani a közzétett posztokat.

A mikroblog sokáig nem volt hajlandó eleget tenni ennek az igénynek, április 5-én viszont a szolgáltatás hivatalos fiókja bejelentette, hogy már tavaly óta dolgoznak a funkción, és az elkövetkezendő hónapokban elérhetővé teszik a Twitter Blue előfizetők számára.

A bejegyzés szerint ez amolyan tesztüzem lesz (a Twitter Blue egyelőre csak Kanadában és Ausztráliában érhető el a a felhasználók számára), hogy élesben lehessen kirpóbálni, mi működik és mi nem, továbbá mi lehetséges. Ez pedig akár azt is jelentheti, hogy a szerkesztés később minden felhasználó számára elérhető lesz, nem csak azoknak, akik hajlandóak fizetni a cégnek.

A Twitter először április 1-én posztolt arról, hogy készül a szerkesztés funkció, de akkor mindenki tréfának vélte a bejelentést, a szolgáltatás viszont a megerősítést követően már egy videót is közzétett arról, hogy tényleg dolgoznak a lehetőségen. A hivatalos profil ráadásul azt is fontosnak vélte megemlíteni, hogy a szerkesztés lehetősége nem egy szavazás miatt került előtérbe, ami egyértelműen Elon Musk azon tweetjére utal, amiben a milliárdos kitett egy szavazást, hogy szeretnének-e a követői szerkesztés gombot a közösségi platformra.

A poszt apró pikantériája, hogy Musk már márciusban bevásárolta magát a cégbe közel 3 milliárd dollárért, április 5-én pedig a vállalat igazgatótanácsába is beválasztották.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!