Jöhetnek a párhuzamos profilok a Facebookra

Jöhetnek a párhuzamos profilok a Facebookra
Számos más online - elsősorban tartalomfogyasztási - platformhoz hasonlóan lehetőséget adna rá a Facebook, hogy egy regisztrált felhasználó több profilt is használhasson párhuzamosan. Az új rendszer hozzásegítheti a világ legnagyobb közösségi szolgáltatását ahhoz, hogy az aktivitást valamelyest serkentse a platformon, ezzel párhuzamosan gátat vegyen a felhasználók elvándorlásának.

Kis túlzással korszakalkotó lépésre készül a világ legnagyobb közösségi szolgáltatása, a Meta csoporthoz tartozó Facebook - írja a hwsw.hu. Az utóbbi években több oldalról is egyre nagyobb nyomás alatt álló szolgáltatás új módszerrel próbálná rábírni a regisztrált felhasználókat, hogy ne hagyják el a platformot, illetve passzív felhasználóból aktívvá váljanak. Jöhet az egy regisztrációhoz tartozó több felhasználói profil.

Az új rendszert - mely nem teljesen ismeretlen más, elsősorban tartalomszolgáltató platformok esetében - jelenleg egy szűkebb felhasználói csoporttal teszteli a Facebook, ők a regisztrációjuk alá további négy alternatív profilt vehetnek fel. A cég szerint ezeket a profilokat különböző célokra, különböző interakciókhoz lehetne használni, így külön profilt használhatna a felhasználó például a barátokkal, a kollégákkal vagy a családtagokkal való kapcsolattartásra.

A szolgáltatás szóvivője szerint mindez nem jelenti azt, hogy a közösségi szolgáltatás irányelvei lazulnának, így bármelyik profillal is szegi meg a tag a felhasználási feltételeket, annak következményei kihatnak az összes többi profilra, illetve a kapcsolt felhasználói fiókra.

A párhuzamos profilok használatával ugyanakkor egy korábbi tabut mindenképpen ledönt a Facebook, így a profilneveknek a tervek szerint nem kell valódi neveknek lenniük (a Facebook hatályos felhasználási feltételei előírják, hogy minden regisztrált felhasználó a saját, polgári nevén köteles regisztrálni), ugyanakkor bizonyos formai és egyéb követelményeknek meg kell felelniük (a nevek nem tartalmazhatnak bizonyos karaktereket, illetve másokra nézve sértő részleteket). A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook