Jobb hely lehet a Facebook

Jobb hely lehet a Facebook
A Facebook rendszerüzenetekkel figyelmeztetné a felhasználókat arra, hogy erőszakos, káros tartalmakkal találkozhatnak.

Régóta komoly probléma, hogy a Facebookon káros, erőszakos tartalmak is megjelennek. Ezeket a cég az algoritmusok és a moderátorok segítségével igyekszik minél gyorsabban eltávolítani, de így is előfordul, hogy egy-egy ilyen tartalom célba talál - írja a hvg.hu. A Facebook ezért most egy új funkciót kezdett tesztelni, amellyel segítséget kérhetnek és kaphatnak a felhasználók.

A CNN szúrta ki azt a Twitter-bejegyzést, amely megmutatja, mit jelent ez a gyakorlatban. Egyfelől a felhasználók jelezhetik a Facebooknak, ha egy ismerősük erőszakos, káros tartalmat oszt meg, másfelől pedig segítséget kérhetnek és kaphatnak a cégtől akkor, ha ők láthatnak ilyen bejegyzést.

Andy Stone, a Facebook szóvivője megerősítette, hogy valóban tesztelik azt a funkciót, amellyel a fent látható üzenetekkel értesíthetik az érintett felhasználókat. A fő cél, hogy segítséget nyújtsanak nekik, így például olyan szervezethez irányítják át őket, mint a Life After Hate, amely abban segít, hogy valaki kiszakadjon az erőszakos tartalmakat megosztó csoportokból, közösségekből.

Hogy pontosan hogyan működik a fejlesztés, egyelőre nem tudni, ahogy azt sem, hogy mikor válik mindenki számára elérhetővé a most napvilágra került újdonság.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook