Jelszavas védelmet fejleszt a WhatsApp

Jelszavas védelmet fejleszt a WhatsApp
A WhatsApp a jövőben lehetőséget adna arra, hogy a csevegésüket lementő felhasználók jelszóval védjék le a csevegéseiket. Fontos viszont, hogy a jelszó visszaállításában nem fog tudni segíteni a cég.

A WhatsApp a kezdetektől fogva végpont-végpont közti titkosítást használ arra, hogy a felhasználók csevegése biztonságban legyen - írja a hvg.hu. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a két fél között zajló kommunikációt csak a két felhasználó eszközén lehet látni, kívülről abba senki nem tud belehallgatni. Csakhogy ez a fajta védelem nem terjed ki azokra a biztonsági másolatokra, amit mondjuk a Google Drive-on vagy az iCloud-ban tárolnak a felhasználók.

Ezen szeretne változtatni a WhatsApp. A WABetaInfo még 2020-ban írt arról, hogy a cégnél egy ilyen funkció elkészítésén dolgoznak, most pedig képernyőképekkel mutatták meg, miként is kell elképzelni az újdonságot.

A Twitterre feltöltött képek alapján a jelszavas védelem opcionális lesz, vagyis a felhasználóknak kell majd bekapcsolniuk azt, a döntést pedig a telefonszámukkal kell majd megerősíteni. A fejlesztést az androidos eszközökre, valamint az iPhone-okra elérhető WhatsAppba is beletennék. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!