Jelentős átszervezéssel indul az ősz az Indamedia több kiadványánál

Jelentős átszervezéssel indul az ősz az Indamedia több kiadványánál
Az elkövetkező hetekben végrehajtott változások az Index, a Dívány és a Napi.hu portálokat érintik. A most bejelentett átszervezések célja a hatékonyabb működés, valamint tartalomszolgáltatás minőségének további fejlesztése.

Az Indamedia Network igazgatósága 2021. október 1-jétől az Index jelenlegi főszerkesztő-helyettesét, Kitzinger Szonját kérte fel a Dívány szerkesztőségének vezetésére. Szonja az új főszerkesztői pozíciója mellett sem távolodik el teljesen az Indextől, produkciós kreatív vezetőként folytatja a munkát a hírportálnál. Írásaival, a nevéhez köthető formátumokkal továbbra is találkozhatnak az olvasók, illetve podcastje, a Sunday Brunch is Magyarország vezető hírportálján fut majd.

Kitzinger Szonja több mint egy éve, a korábbi indexes újságírók távozása után az elsők között csatlakozott az újonnan felálló szerkesztőséghez. Főszerkesztő-helyettesként része volt abban, hogy a hírportál a 2020 nyarán bekövetkezett szervezeti és látogatottsági mélypontot követően már pár hónap elteltével stabilan visszaszerezte vezető pozícióját a hazai hírsite-ok között.

Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója megköszönte Kitzinger Szonja munkáját és további sikereket kívánt az új megbízásához. Bejelentette továbbá, hogy a megüresedett pozíció betöltésére az újság eddigi kulturális rovatvezetőjét, F. Tóth Benedeket kérte fel, aki a változással összehangoltan, október elsejétől veszi át az Index főszerkesztő-helyettesi feladatait.

A magasabb színvonalú és hatékonyabb gazdasági hírszolgáltatás fejlesztése érdekében a médiacsoport munkaszervezési szinten összevonást hajtott végre a Napi.hu és az Index gazdasági rovatában is. A jövőben az így kialakított, csoportszintű gazdasági szerkesztőség feladata lesz a médiacsoport valamennyi gazdasági hírszolgáltatási feladatának ellátása. A gazdasági szerkesztőség csapatát a Napi.hu jelenlegi főszerkesztője, Domokos László irányítja majd.

Ziegler Gábor, az Indamedia-csoport vezérigazgatója elmondta, a most bejelentett szervezetfejlesztések egyértelmű célja, hogy az összes Indamedia-kiadvány olyan domináns helyzetbe kerüljön szegmensében, mint saját területén az Index vagy a Femina. A vezérigazgató hozzátette, bízik abban, hogy a Dívány új lapvezetése stabilan növelni tudja a kiadvány olvasottságát, és a tervezett tartalomfejlesztési ötletek megvalósításával prémium női kiadványuk pozíciója tovább erősödik a női magazinok piacán.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: média, Indamedia