Jelenetek egy szerelemből karantén idején

Jelenetek egy szerelemből karantén idején
November 1-én érkezik kizárólag az HBO GO kínálatába a Gryllus Dorka és Simon Kornél főszereplésével készült rövidfilm, a Zuniverzum.

A koronavírus járvány és az ennek következtében kialakuló karanténhelyzet mindannyiunk elé tükröt tartott: így éltünk eddig - vajon elégedettek vagyunk, esetleg eljött az ideje, hogy változtassunk? Máté (Simon Kornél) és Alíz (Gryllus Dorka) ebben a nem mindennapi helyzetben kénytelenek belátni, hogy ők bizony önhazugságban éltek – és most ők egymás esélyei arra, hogy a régi traumákból kigyógyuljanak, és szakítsanak a régi mintákkal. Ám ezért hatalmas árat kellene fizetniük.

A film öt fejezetből áll össze, amelyek a pár egy-egy találkozását mutatják meg. Az alkotás lehetőséget kínál a nézőnek, hogy voyeuré váljon, és meglesse mások intim titkait – ami egy olyan bűnös élvezet, amelyre a legtöbben nagyon is vágyunk. Ezt a hatást erősíti az ábrázolás stílusa is: mintha egy valós pár beszélgetését figyelnénk. Az egyes fejezetekben egy viszony legdrámaibb pillanataiba lesünk bele: amikor ki kell mondani dolgokat, amikor el kell dönteni, mit is akar a két ember egymástól valójában. A hat fős alkotói kollektíva (Gyrllus Dorka, Simon Kornél, Oláh Kata rendező-producer, Csukás Sándor operatőr, Baráthy György és Angyalosy Eszter írók) által készített film november 1-től az HBO GO kínálatában látható.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: HBO GO, karantén, film