Januári TOP10-es látogatottsági listák: célkeresztben a női oldalak

Januári TOP10-es látogatottsági listák: célkeresztben a női oldalak
A női oldalak versenyét januárban a femina.hu nyerte, de nem sokkal volt lemaradva mögötte az nlc.hu sem. A női oldalak aktuális helyzete mellett a DKT elemzése most is bemutatja a napi átlagos és a havi összes látogatószám alapján bekövetkezett havi változásokat a vezető weboldalak, illetve brandek helyezésében.

Ehavi elemzésünkben kitekintünk a női portálok versenyére is. Csak önálló domain-nel rendelkező, általános vegyes tematikájú női site-okat vizsgáltunk, nem soroltuk ide a specifikusabb tartalommal rendelkezőket, pl. a gasztro, egészség, bulvár oldalakat. Ebben a körben a dobogós helyeket a femina.hu, az nlc.hu és – némileg lemaradva az előző kettő mögött - a life.hu foglalja el. De havi egymilliós látogatottság felett van még a cosmopolitan.hu, a femcafe.hu, a joy.hu, a glamour.hu és divany.hu is. A lista második felébe sorrendbe bekerült a divany.hu, wmn.hu, marieclaire.hu, a bien.hu, az evamagazin.hu, a csaladinet.hu, noklapja.hu és a retikul.hu is.

Ha nőies jellegű, de nem a fenti célcsoportba tartozó, annál specifikusabb oldalakat is vizsgáltunk volna, akkor előkelő helyen, a top15-ben végzett volna a nosalty.hu, a blog.hu, streetkitchen.hu és strory.hu is.

A női oldalak áttekintése után nézzük a teljes piaci toplistát. A napi átlagos egyedi látogatószám (real user) alapján kialakított TOP10-es listát a weboldalak esetében változatlanul a blikk.hu vezeti, amit a második helyezését őrző 24.hu követ. Ugyancsak nem változott a lista harmadik helyezettje: az index.hu. A negyedik helyet pedig továbbra is origo.hu foglalja el. Az ötödik helyen a tavaly december óta négy helyet javító nlc.hu áll. A napi átlagos látogatószám alapján kialakított toplista hatodik helyén most a portfolio.hu található - ehhez két helyezésnyit kellett előre lépnie. Hetedik a ripost.hu egyetlen hellyel hátrébb lépve, míg a nyolcadik helyezést most az a femina.hu foglalja el, amely egy hónappal ezelőtt még az ötödik helyezéssel büszkélkedhetett. A kilencedik hely most a borsolnline.hu oldalé, míg a tízes listát a telex.hu zárja.

Ha nem site, hanem brand alapon állítjuk össze a napi átlagokkal mért toplistát, akkor az első négy helyen nem látunk eltérést a honlapok listájához képest, a Blikktől az Origóig mindenki ugyanazt a helyet foglalja el brandként, mint weblapként. Az 5. helyre viszont népszerű androidos applikációjának is köszönhetően bekerült az Időkép, mint brand, egy-egy hellyel lejjebb tolva ezzel minden szereplőt a NLC kezdve a FEMINA-ig bezárólag. De a tízes lista utolsó helyét a domainként is a tizedik helyen álló TELEX-nek sikerült megőriznie brandként is. Viszont a BORSONLINE egy helyezéssel lemaradt a brandek TOP10-es listájáról.

A havi összesített egyedi látogatószám alapján a toplista első helyén nem történt változás: a 24.hu megőrizte azt. Nem változott a 2-3. helyezett sem, előbbi helyezést a blikk.hu, utóbbit az origo.hu mondhatta magáénak januárban. Az index.hu egy helyet javítva a 4. helyet foglalhatta el – helyet cserélve ezzel a femina.hu-val. A vezetői női oldalak ez esetben sem távolodtak el nagyon egymástól, hiszen a hatodik helyen az nlc.hu áll. A hetedik helyet elfoglaló portfolio.hu 3 helyet lépett előre tavaly decemberhez képest, míg a ripost.hu két hellyel lépett hátrébb. A borsonline.hu meg tudta őrizni 9. helyét, míg a nosalty.hu két helyet csúszott vissza, de még így is éppen benne volt a top10-ben januárban.

A brandek havi látogatószám alapján összeállított toplistájának első 10 helyezettje ahogy az elmúlt hónapokban, úgy most is tökéletes leképezi az egyes brandekhez tartozó (fő) weblapok imént bemutatott sorrendjét.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!