Ismét az RTL vezeti a nézettségi versenyt főműsoridőben

Ismét az RTL vezeti a nézettségi versenyt főműsoridőben
Az RTL csatorna az elmúlt héten visszavette a vezetést főműsoridőben, a kiemelt kereskedelmi célcsoportban.

Az előző héten az RTL csatorna 15,0 lineáris SHR%-ot hozva megelőzte legfőbb riválisát főműsoridőben, a 18-49 évesek körében (TV2 átlag 13,9 l-SHR%). Ugyanebben a korcsoportban a negyedik héten is a Cápák között bizonyult a legnézettebb programnak, 23,1 lineáris közönségarányt hozva, miközben Ökörapáti is beindult! A hétköznapokban a Drága örökösök: A visszatérés 17,8 lineáris SHR%-t produkált átlagban, ezzel járulva hozzá az RTL csatorna elmúlt heti főműsoridős győzelméhez. Ehhez az eredményhez a megújult, hétköznap délutáni műsorstruktúra is hozzátett, például a Bátrak földje, saját gyártású sorozatunk ismétlése.

A hétvégét továbbra is magabiztosan vitte az RTL

A vasárnapi sikertörténetet, miszerint immáron negyedik hete a fő kereskedelmi célcsoportban a heti toplista első helyezettje a Cápák között, a szombat esti előzi meg. Az RTL legújabb, saját gyártású sorozata, a Gólkirályság 19,4 lineáris SHR%-t ért, ezzel az RTL mind a szombati, mind a vasárnapi főműsoridőt magabiztosan nyerte meg.

„Vadállat” módjára hasít a digitális kínálatuk

A Cápák között ötödik évadának második epizódja megdöntötte a program eddigi online csúcsát, ez az adás önmagában 67 ezer videoview-t (VV) generált. De nem csak az üzleti showműsor Cápái, hanem Scherer Péter Apatigrise is hasít! A közkedvelt sorozat legújabb évada mutatja az elmúlt hét egyik legnagyobb növekedését, ezzel a negyedik hét egyik legnézettebb digitális programja lett az RTL+ felületén. Összességében továbbra is a ValóVilág11 a legerősebb digitális tartalom 571 ezer VV-vel, a második a Drága örökösök 181 ezer VV-vel, amit a BeleValóVilág, majd a Cápák között követ.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés, 18-49 , live+aslive+vendég, live+kumulált tsv+vendég, lineáris shr% (a Nielsen „Other” csatornacsoportja nélkül kalkulált közönségarány), főműsoridő (1900-2259), teljes nap (0200-2559) 2023. 04. Hét, 2023.év, RTL+: Gemius Prism,4+ rtl+, web+app, total videoview, (2023. 01. 30-án lekért adatok alapján)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: RTL, nézettség, Nielsen