Interaktív video: a jövő technológiája

Interaktív video: a jövő technológiája
Jók vagyunk jövő készítésben, a Vidzor kiválóan használja azokat a technológiákat, amellyel a hamarosan interaktívvá tehetjük a videó tartalmakat.

Izgalmas problémán dolgozik a magyar Pulilab Vidzort csapata. A videózás és televíziózás forradalmát készíti elő az a megoldás, amely már tulajdonképpen meg is született. Az eddig megszokott egyirányú történet vezetés helyett az alapítók azt találták ki, hogy elágazásokat is tehetünk egy cselekménybe, így a felhasználók választásán múlik a folytatás.

A technológia egyébként kiválóan alkalmas interaktív játékok, érdekes hirdetési megoldások megvalósítására is, így egy kicsit átalakíthat minden olyan mozgóképes platformot, amely jelenleg csak a mozgóképek lejátszására koncentrál.

A Vidzor nem csak választást enged a nézőnek a lehetséges alternatívák között, ezt pontosan regisztrálva statisztikát is készít a döntésekről. A pontos adatokat kaphatunk a nézői aktivitás idejéről, gyakoriságáról.

A Vidzor lehetőségeit bemutató technológiai demo ugyan nem mutatja, de az egész mögött egy komplett felhő alapú rendszer rejtőzik, amelybe feltöltve anyagainkat, online szerkeszthetjük az interakciókat. A végeredmény egy beilleszthető videó kód, amellyel bárhová elhelyezhetjük az immár interaktívvá varázsolt anyagunkat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!