Ilyen volt a májusi PodcastFestival! - II./II. rész

Ilyen volt a májusi PodcastFestival! - II./II. rész
A Digital Hungary 2023-as fesztiválján végre egy egész napot kapott a podcast. Készítettünk egy kisfilmet, hogy azok is kedvet kapjanak a podcast tartalmak fogyasztásához, akik eddig esetleg még nem tették. A rövid interjúkról készült kisfilmet a Digital Hungary mentorálta.

Megrendezésre került az első PodcastFestival, ahol közösen beszélgethettünk arról, hogy miért szeretjük a műfajt, és milyen értékeket hordoznak magukban ezek a tartalmak.

Podcast adás készítőket és fogyasztókat interjúvoltunk meg Szuchy Brigitta segítségével. Kérdéseinkkel az alábbi témaköröket érintettük:

  • Egy hallgató mi alapján választja ki a számára érdekes podcastot?
  • Milyen szempontok alapján pontozott a zsűri az Aranymikrofon versenyen?
  • Mennyire fontosak az edukációs tartalmú podcastok például az ügyvédmarketingben?

A fesztivál céljai között szerepelt az is, hogy megmutassuk milyen fontos szerepe is van a podcastnek a hazai médiatársadalomban. A hallgatók és készítők színes válaszait egy rövid videóba sűrítve láthatjátok.


A kisfilmek elkészítése, több szempontból is hálás feladat volt számomra. Beszélgethettem sok érdekes és okos szakemberrel, és a videó szerkesztését is nagyon szerettem. Ezt az egészet pedig Csermely Ákosnak és Szuchy Brigittának köszönhetem, akik lehetőséget és mentorálást adtak nekem végig az úton. Innen is nagyon köszönöm nektek!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Dadányi Anna

A Metropolitan egyetem média és kommunikáció szakán tanulok. A médiaműhely tagjaként, és az egyetem gyakorlatiassága miatt, készítettem már több kisfilmet, podcast adást, interjút, és riportot is. A …