Idő és helyszín alapú keresés az Instagramnál

Idő és helyszín alapú keresés az Instagramnál
Kifejezetten újságíróknak tervezték az új eszközt amellyel idő és helyszín alapján lehet keresni az Instagramban. Az új megoldás neve ProPublica.

A ProPublica egy non-profit hír szervezet, amely a tényfeltáró újságírásra koncentrál, most egy olyan nyílt forráskódú amely segítségével a felhasználók időpont és helyszín alapján kereshetnek képeket.

Az Instagram ezt a fajta keresést egyáltalán nem támogatta, így eddig képtelenség volt ilyesmire használni a sokak által használt szolgáltatást. Az Instagram egyik "Api"-ja - "Media Search" endpoint - azonban lehetővé tette, hogy a fejlesztők újfajta keresési lehetőségekkel lássák el az applikációt.

Az Instagram segítségével készült képek keresgélése most már sokkal könnyebbé válik, s az újságírók könnyen találhatnak majd releváns képeket eseményekről, ha maguk nem is voltak jelen. A keresés így rendben is van, a felhasználás viszont igen csak aggályos.

A kérdés tulajdonképpen csak az, hogy a képek szerzői jogaival foglakozik-e bárki. Januárban már botrány közeli helyzetet okozott az Instagramban készült képek szerzői jogi szabályozásának zűrzavara.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!