Idén is átadták a Média a Családért-díjat

Idén is átadták a Média a Családért-díjat
Az Eiffel Műhelyházban került megrendezésre az immár 16 éves Média a Családért-díj díjátadó gálaestje. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is azokat a családdal kapcsolatos cikkeket, valamint rádió- és televízióműsorokat jutalmazták, melyek a család erejét és életünkben betöltött szerepét mutatják be.

A nyolctagú, elismert kommunikációs szakemberekből és újságírókból álló zsűri a díjjal idén a hazai jelöltek közül Ambrus Eszter és Nagy-Bozsoky József Találkozás című riportját és Madocsai Bea Ráhel szőlőskertje című beszélgetését jutalmazta, míg a külhoni jelöltek közül pedig Szomolai Andrea „A háborúban is fontos a gyerekkor szentsége” című cikkét tartotta a legjobbnak. A hazai közönségdíjat a szavazatok alapján ugyancsak Madocsai Bea riportja nyerte, míg a külhoniak közül Homolya-Horváth Ágnes Csillagszemű hármasikrek című cikkére voksoltak a legtöbben.

A család sokkal fontosabb helyet tölt be az életünkben és a mindennapjainkban, mint amekkora figyelmet a média szentel neki. Éppen ezért kiemelt jelentősége van egy olyan szakmai díjnak, amely a legjobb családról és a családnak szóló médiatartalmakat díjazza – vallják a 2007-ben életre hívott Média a Családért-díj alapítói és a kuratórium, valamint a szakmai zsűri tagjai.

Kép: Jónás Jácint / Balról: A külhoni közönségdíjas Horváth-Homolya Ágnes, Madocsai Bea fődíjas és közönségdíjas, Szomolai Andrea külhoni fődíjas, Nagy-Bozsoky József, kollégája, Ambrus Eszter távollétében két fődíjas oklevelet tart a kezében.

Lévai Anikó az esemény megnyitóján köszönetet mondott azoknak a személyeknek, akik a családot mint érték mutatják be írásaikban, műsoraikban. A köszöntő beszédében elmondta, hogy az idei Média a Családért-díjra jelölt újságírók történetei a család megtartó erejéről szólnak, legyen szó háborúról, betegségről, múltunkat és jövőnket befolyásoló eseményekről, akár csonka családokban, sok-sok gyerek között, idős emberek és még meg nem született magzatok családjaiban. „Titkos csodaszerünk, varázspálcánk a család” – hangzott el Lévai Anikótól.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy nemzeti kötelékünk erősebb mint valaha. A Média a Családért-díj olyan értéket képvisel, amely nemzetünk egyik „elültetett almafája”, mert megmutatja a Kárpát-medence magyar családjait. A magyar családokat, amelyek nem zárják magukra az ajtót, nem csukják be a szemüket, hogy nálunk minden rendben, hanem meglátják a másikat, átérzik más családok helyzetét.” – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Prof. dr. Aczél Petra a Média a Családért Alapítvány kuratóriumi elnöke az eseményen kiemelte, hogy korunk egyik kulcsszava a fenntarthatóság, mivel a lényeges változások nem századok vagy dekádok, hanem napok alatt következnek be. „Mi teszi az emberséget, a humánumot, a jó életet fenntarthatóvá? A család. Az a közeg, amely nélkül a múlt és a jövő is értelmezhetetlen. A család a világ egyik legsikeresebb brandje, leghatékonyabb influenszere és legörökebb innovációja” – hangzott el Prof. dr. Aczél Petrától. Beszédében elmondta, hogy a Média a Családért-díjjal olyan alkotásokat ismernek el, amik megmutatják, hogy a család az emberi élet alapja, hálára ösztönöznek minket, és arra bíztatnak, hogy legyünk készek a jövőre.

A díjátadó rendezvényen Friedl Zsuzsanna, a Média a Családért-díj főtámogatója, a Telekom Chief People Officere elmondta, hogy családbarát vállalatként a Telekom tudatosan foglalkozik a munka és a családdal töltött idő egyensúlyának megteremtésével. Olyan munkakörnyezetet alakítottak ki, ahol a családalapítás előtt, a távollét alatt és a visszatérést követően is minden szükséges lehetőséget és információt megadnak munkatársaik számára. ”Azért döntöttünk az együttműködés mellett, mert Média a Családért Alapítvány olyan tartalmak megjelenését ösztönzi a médiában, melyek valódi értéket képviselnek. Az elmúlt években nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy megmutassuk, hogyan teheti hatékonyabbá a családi együttműködést a digitalizáció, legyen szó a kapcsolattartásról, tudatosságról, vagy a közös családi kikapcsolódásról.” – emelte ki Friedl Zsuzsanna.

A két szakmai fődíj összege 1-1 millió forint, a közönségszavazás díjazottjai 400-400 ezer forint jutalomban részesülnek. A magyarországi Média a Családért-díj főtámogatója a Magyar Telekom, az alsópáhoki Kolping Hotel pedig egy-egy családi hétvégével járult hozzá a megosztott díjhoz. A külhoni Média a Családért-díj a Nemzetpolitikai Államtitkárság

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: média, család, díj