Hogy ne a félelem uralja az életünket! Indul a Reboot Hungary Léleksimogató podcastja

Hogy ne a félelem uralja az életünket! Indul a Reboot Hungary Léleksimogató podcastja
Félelem, bénultság, sokk és teljes bizonytalanság. Nemrég még a koronavírus miatt törtek ránk ezek az érzések. Féltettük magunkat, aggódtunk szeretteinkért, terjedtek a rémhírek, teljes lett a káosz. Már épp megnyugodtunk volna, elkezdtük visszaterelni hétköznapjainkat a normális kerékvágásba, majd egy reggel arra ébredtünk, hogy a szomszéd országban kitört a háború. Minden kezdődött elölről: félelem, bénultság, sokk és teljes bizonytalanság.

Szervezetek, cégek, vállalkozások és civil önkéntesek egy emberként álltak a menekülők mellé. Ki adományokkal, ki szállással, ki fuvarozással siet a bajbajutottak segítségére. A rettegés újabb dermesztő hulláma azonban nem csak őket érinti, hanem minden átlagembert, aki nem volt felkészülve egy újabb, világot érintő krízisre. Csermely Ákos, Hegyi Nóra és a Digital Hungary csapata nekik szeretne segíteni legújabb kezdeményezésével.

Hogyan folytathatjuk mindennapi munkánkat, miközben tőlünk néhányszáz kilométerre bombák csapódnak be? Hogyan készülhetünk fel mentálisan a hasonló krízishelyzetekre? Milyen túlélési technikákat kell elsajátítanunk, ha nem akarjuk, hogy a félelem uralja a mindennapjainkat?

Egybek mellett ezekre a kérdésekre is keresi a választ, és igyekszik fogódzót adni a Reboot Hungary Léleksimogató podcastja, melyből kiderül, hogy még a legsötétebb alagutak végén is pislákol a fény. Az adásokban Hegyi Nóra, a Kolibri Pictures tulajdonosa beszélget kommunikációs szakértőkkel, coachokkal, lelki vezetőkkel és tragédiák sorával nap mint nap szembesülő szakemberekkel a tudatos kríziskezelés eszközeiről és lehetőségeiről.

A Léleksimogató podcast vendége lesz például Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, akitől megtudhatjuk, hogyan készülhetünk fel a váratlan krízisekre, hogy ilyenkor miért van még fontosabb szerepe a napjainkban egyre többet emlegetett „énidőnek” és az optimista gondolkodásmódnak.

Kevesen tudnak többet a túlélési ösztön előhívásáról és az elsőre talán lehetetlennek tűnő megoldások megtalálásáról, mint Neszmélyi Emil ügyvéd, coach, aki magyarként először mászta meg a Mount Everest nehezebbik oldalát. A Léleksimogató beszélgetés során elárulja, hogyan gondolkodhatunk megoldás-fókuszáltan és céltudatosan az alagút legsötétebb részén is.

A fény megatalálásában segít Guld Ádám médiakutató és kommunikációs szakember is, aki a hiteles információszerzéshez add tippeket a hallgatóságnak, ugyanakkor a hírfüggőség veszélyére is felhívja a figyelmet. De terítéken lesznek a generációs különbségek, a tudatos online hírfogyasztás és a digitális detox témái is.

Ne hagyd, hogy a félelem irányítsa mindennapjaidat! Készülj tudatosan a legváratlanabb krízishelyzetekre is! Keresd meg az alagutad végét!

Reboot Hungary Léleksimogató Podcast: hogy megszűnjön a félelem, a bénultság, a sokk és a teljes bizonytalanság.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Csermely Ákos

Producer, konferenciaszervező, álmodozó.Életpálya évszámokban, utána meg a sztori1981–1996 Magyar Televízió (Külpolitikai Főszerkesztőség, TV2, Kisebbségi és Határontúli Szerkesztőség) 1990–1996 …