Hírmegosztás 2.0: Content curation

Hírmegosztás 2.0: Content curation
Az internetes hírmegosztás Pinterest formát öltött és hamarosan mindenki személyes újságát olvashatjuk. A Pressfolios bétafázisban is izgalmas.

Egyre-másra születnek az internetes tartalom szerkesztő oldalak a Paper.li, a Scoop.it mellett hamarosan a Pressfolios oldalait is szerkesztgethetjük. A content curation divatos tevékenység lett, s a tematikus hírmegosztók egyre több olvasóval büszkélkedhetnek.

A Scoop.it egy gombnyomással oszt meg minden tartalmat a közösségi oldalakon, s a Facebook és Linkedin csoportokba is képes tartalmat jutattni az tartalom gyűjtőeszközt használó botcsinálta szerkesztő. A legjobb, hogy egyáltalán nem kell hírt tallózni, keresgélni, hiszen minden témában talál az ember megszállott gyűjtögetőket. Őket követve képtelenség lemaradni a legfontosabb hírekről. Elég a témát kiválasztani is több száz curated pages - szerkeztett oldal jelenik meg.


A Paper.li hasonló módon, de kevesebb funkcióval kényezteti a szerkesztést kedvelőket. A blogos végeredmény tulajdonképpen vonzó és átlátható.

A most induló, már bétában elérhető Pressfolios tervezője túl sokat használta a Pinterest oldalait, mert láthatóan nem tudott elszakadni a divatos képmegosztó arculatától. A híreket itt is pillanatok alatt lehet megosztani és a szerkesztő saját ismerősei mári élvezhetik a kedvenc hírekből összeollózott saját újságot, blogot. Időt nem rabol, hiszen a tartalmat mások állítják elő, viszont Facebook oldalra a legkíválóbb napi tartalom frissítő eszköz a content curation bármelyik eszköze.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!