Hasznos funkció kerülhet a YouTube-ba

Hasznos funkció kerülhet a YouTube-ba
A YouTube a jövőben a videón belül is megmutatná, hol található a tartalom legnépszerűbb része.

Többféle módon is igyekszik felhívni a YouTube a felhasználók figyelmét a legnépszerűbb videókra, az azonban ezekből az ajánlásokból nem derül ki, hogy az adott videónak pontosan melyik része az, amire a legtöbb néző kíváncsi. Bár egy ilyen mutatója van a platformnak, ez csak a tartalomgyártók számára érhető el. Ez azonban hamarosan megváltozhat.

A 9to5Google szúrta ki, hogy a YouTube – kísérleti jelleggel – elkezdett tesztelni egy funkciót, ami a nézők számára megmutatja, egy adott videó mely pontját, pontjait nézik meg a legtöbbször. A statisztikát a lejátszási sávban találhatják meg azok, akik tesztelésre megkapták az újdonságot: amikor a sávon jobbra-balra húzzuk a fejet, egy grafikon rajzolódik ki, amiből leolvasható az információ. A YouTube a legnézettebb pontot külön jelzi is a felhasználónak.

A fejezetekkel vagy az időbélyegekkel ellentétben ez a megoldás pontosabb jelzést adhat a felhasználóknak arról, hogy hová érdemes tekerni a tartalmon belül. Ilyen lehet például egy oktatóvideó, amelynél a lényeget mindenképpen látni kell ahhoz, hogy később megértsük a látottakat.

A YouTube a funkciót az asztali böngészős és a mobilos verzióba is beletette, de mindkét esetben csak a teszt erejéig, és csak kevés felhasználó láthatja. Hogy pontosan mikor kívánja a szélesebb rétegek számára is elérhetővé tenni, egyelőre nem tudni.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!