Használt ruhák és önismereti vállalkozás: ezzel taroltak a kishalak a Cápák közöttben

Használt ruhák és önismereti vállalkozás: ezzel taroltak a kishalak a Cápák közöttben
A Cápák ezúttal is egyik ámulatból a másikba estek: matracgyártó vállalkozás, hazai kávémárka és super food ételeket előállító páros is pitchelt a befektetés reményében.

Tudatos ruhavásárlás, fenntartható divat

A ruhák viselési élettartamát szeretné meghosszabbítani, ezzel pedig egyúttal a klímaváltozás útjába állni Fritzson-Bajor Tünde, a Swappis megalapítója. A vállalkozó egy egyedülálló ruhaforgó rendszert álmodott meg: üzletébe bárki beviheti megunt, de jó állapotú ruháját, amelyért pontokat kap. Így féláron vásárolhat az üzletben található, szintén használt ruhákból. A körforgásos ruhacsere-modell mindegyik Cápa tetszését elnyerte, de leginkább Dr. Varga Eszterét, aki a vállalkozó ajánlatára – 5 millió forint befektetés 10% tulajdonrészért – ellenajánlattal élt: 5 millió forint befektetést kínált 25% tulajdonrészért cserébe. A vállalkozó némi hezitálás után elfogadta az üzleti ajánlatot, így a Swappis Dr. Varga Eszterrel léphet szintet.


Önismeret az év minden napjára

Saját termékével, az Én tervezővel lépett a Cápák elé Fuller Bianka pszichológus, aki az önismeret fontosságára igyekszik felhívni minél több ember figyelmét. Öröknaptárát, akadémiáját is emiatt hozta létre, hogy segítsen – elsősorban a fiatal felnőtteknek – önmaguk megismerésében, fejlesztésében. A vállalkozó szeretné tovább növelni vásárlói számát, ezért üzlete fejlesztéséhez 20 millió forintot kért, 10% tulajdonrészért cserébe. A vállalkozás Sárospataki Albert figyelmét keltette fel leginkább, aki 20 millió forint befektetésért 20% tulajdonrészét kért. Fuller Bianka ez utóbbit 15%-ban maximalizálta, így a Cápa ellenajánlattal élt. 10 millió forint tőkét, továbbá 10 millió forint bármikor lehívható kölcsönt kínált, 15% üzletrészt kérve, amely ajánlatra Fuller Bianka igent mondott. Az Én tervező így Sárospataki Albert befektetésével nyithat új fejezetet.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!