Hasítanak a szerencsejáték sorsolási műsorai

Hasítanak a szerencsejáték sorsolási műsorai
Egy évvel ezelőtt újultak meg a Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsorai. Így a Magyarország egyik legnagyobb televíziós díszletében zajló SzerencseSzombat lottóshow, a Kenó, a Skandináv lottó és a Hatoslottó adásai még színvonalasabb szórakozást nyújtanak, és immár mindegyik műsor egy helyen, a Duna Televízión látható. Az új látvány- és programelemek hatására növekvő érdeklődésnek köszönhetően 2020-ban összesen hetente átlagosan közel egymillió nézőhöz jutottak el műsoraink.

A sorsolási műsorok a lottózási játékélmény fontos részét alkotják, hiszen a szelvény megvásárlása, a sorsolások és a magas szintű szórakoztatás együttese jelenti mára többszázezer lottójátékos számára a játék izgalmát. Tavaly 8 év után a legújabb játékos- és nézői igényeknek megfelelően nemcsak a SzerencseSzombat lottóshow, hanem a Kenó, a Skandináv lottó és a Hatoslottó adásai is megújultak. A változás részeként a látványvilág mellett az adások teljes modernizációjára is sor került.

A legnagyobb változás a SzerencseSzombatot. azaz a Luxor, a Joker és az Ötöslottó sorsolási műsorát érintette, ugyanis a technikai megújítás mellett a főcímek, a zenei betétek és az adás szerkezete is alapvető változáson esett át, amelynek köszönhetően egy modern, zenés, szórakoztató sorsolási showműsorral találkozhatnak a nézők minden szombat este. A show új elemeként a Luxor sorsolása alatt ismert magyar sztárvendégekkel beszélgetnek a műsor házigazdái. A tavalyi év fellépői között pedig olyan neves előadókat láthattunk, mint Rúzsa Magdi, Caramel, a Follow the Flow vagy a Bagossy Brothers Company.

Mindezek eredményeként a Szerencsejáték Zrt. zászlóshajó műsora, a SzerencseSzombat kiemelkedő nézettséggel büszkélkedhet: éves átlagban 7 százalékkal többen nézték 2020-ban, mint a megújítást megelőző évben, így adásonként átlagosan közel 300 ezer főt ért el. Az év során volt olyan szombat este, amikor a műsort több mint 400 ezren nézték, a műsor legnépszerűbb részét, az Ötöslottó sorsolását pedig több mint félmillióan. Utóbbinak éves átlagban is 350 ezer főre nőtt a nézettsége, az 50 évnél idősebb nézők körében pedig rendre első helyen végzett a vele egy időben más adókon sugárzott műsorok között. A legnagyobb, 22 százalékos nézettségnövekedést a Luxor műsorszám érte el a SzerencseSzombaton belül. A magas minőségű, színvonalas szórakoztatás mellett a népszerű sorsolási műsor átalakításának nem titkolt célja volt a fiatal felnőtt korosztály bevonzása is, versenyezve az azonos idősávban sugárzott más műsorokkal. Ez a törekvés is eredményesnek bizonyult, hiszen például az Ötöslottó sorsolást közel 17%-kal többen nézték a 18-49 éves korosztályban, mint a korábbi évben.

A műsorok megújításán túl a koronavírus-járvány kitörésekor a Szerencsejáték Zrt. széleskörű pandémiás intézkedéseket is bevezetett sorsolási műsorainak forgatásán. A magyar showműsorok közül először itt függesztették fel az élő közönség előtti adásfelvételt, miközben egyéb biztonsági megoldások mellett minimalizálták a forgatáson dolgozó munkatársak számát.

A kép forrása: Szerencsejáték Zrt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!