Hamarosan kriptovalutában is fizet a Twitter

Hamarosan kriptovalutában is fizet a Twitter
A Twitter egy online fizetés-feldolgozó szolgáltatással együttműködve teszteli a tartalomgyártók kriptovalutában történő kifizetésének lehetőségét.

Bár a Twitterrel kapcsolatban most a felvásárlásával kapcsolatos hírektől hangos a sajtó, azért vannak egyéb változások is a szolgáltatónál. Például hogy a közösségi oldal – együttműködve a Stripe online fizetés-feldolgozó szolgáltatással – a kriptovalutás kifizetést teszteli kiválasztott személyek számára - írja a hvg.hu.

A Stripe még 2021 októberében jelentette be, hogy újra belép a kriptovaluták piacára, véget vetve négyéves kényszerpihenőjének. Most, egy fél évvel később egy új szolgáltatást vezet be, kezdetben egy partnerrel, a Twitterel. Ennek folyományaként a Twitter Ticketed Spaces és Super Follows programjainak jogosult felhasználói a Circle által kibocsátott USDC-t (az amerikai dollárhoz kapcsolódó „stablecoin” kriptopénz, ami nagyobb árstabilitást biztosít, mint például a Bitcoin) kapnák. A Stripe még az idén több mint 120 országban tervezi a kriptopénzben történő kifizetések bevezetését. Ide tartozik az is, hogy a Stripe a múlt hónapban kiadott egy sor API-t és egéb eszközt a fejlesztők számára, hogy megkezdhessék a Stripe kriptofunkció integrálását.

Visszatérve a Twitterre: az említett kifizetések a Polygon hálózaton keresztül működnének, amely alacsony díjakkal, nagy sebességgel és Ethereum-integrációval rendelkezik. Emellett széles körű pénztárca-kompatibilitást is kínál a MetaMask, Coinbase Wallet és más szolgáltatásokkal. Azok a felhasználók, akik kripto-kifizetést kapnak a Polygon hálózaton, kriptopénztárcákban tárolhatják a bevételeiket, majd beválthatják azokat más pénznemekre.

„A Twitter az a hely, ahol az emberek beszélgetnek a történtekről. Arra összpontosítunk, hogy segítsünk a beszélgetéseket ösztönző alkotóknak pénzt keresni, és új módokon lépni kapcsolatba közönségükkel. Izgatottan várjuk, hogy elkezdhessünk kripto-kifizetéseket kínálni az alkotóknak a Stripe-on keresztül, hogy több választási lehetőségük legyen a kifizetések módjában” – erősítette meg a hírt a Twitter egyik termékvezetője.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!