Hamarosan bárki mintelhet és árulhat NFT-ket az Instagramon

Hamarosan bárki mintelhet és árulhat NFT-ket az Instagramon
A Meta egyik közleménye szerint az Instagram nemsokára lehetővé teszi az alkotók számára, hogy NFT-ket minteljenek és áruljanak a népszerű közösségi oldalon.

A Meta legújabb, kriptointegrációra irányuló törekvésében az Instagram hamarosan egy NFT piactérnek ad otthont, kezdetben a Polygon támogatásával - írja a bitcoinbazis.hu. A különböző funkciókat jelenleg az alkotók egy kisebb csoportja teszteli az Egyesült Államokban, de a vállalat szerint a piactér hamarosan bárki számára elérhetővé válik, aki rendelkezik Instagram-fiókkal.

“Ez a lépés figyelemre méltó mérföldkövet jelent az Instagram meglévő NFT-funkciójának fejlődésében, és egy következő lépés a Web3 elterjedése felé.” – mondta a Polygon társalapítója, Sandeep Nailwal.

A Meta megjegyezte, hogy nem számít fel díjat az NFT-k Instagramon vagy Facebookon való megjelenítéséért és megosztásáért, és legalább 2024-ig nem számít fel további díjakat a tokenek eladásáért. A vállalat emellett arra is ígéretet tett, hogy sem az alkotóknak, sem a gyűjtőknek nem kell majd gázdíjat fizetniük.

A piactér használatát lépésről-lépésre bemutató videóból kiderül, hogy az NFT-alkotóknak lehetőségük lesz arra is, hogy 5 és 25 százalék között válasszák ki a jogdíj arányát. A kifizetés pedig ugyanúgy fog működni, mint bármelyik másik NFT piactérnél, az alkotók a jogdíj kiválasztása után hozzáadhatják majd a bankszámlájukat vagy PayPal-fiókjukat.

Az NFT-funkció bővítése egyébként nem sokkal azután történt, hogy az Instagram 100 országban elindította a „Digital Collectibles” funkcióját, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csatlakozzanak a tárcájukhoz és bemutassák az általuk létrehozott vagy vásárolt NFT-ket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: NFT, Instagram