„Halál híd” kihívás terjed a TikTokon

„Halál híd” kihívás terjed a TikTokon
Bekeményített a TikTok, mivel egyre gyorsabban terjed a komoly fizikai sérüléseket okozó műanyag rekeszes kihívás.

Lépcsőszerűen egymásra pakolt műanyag rekeszek, melyeken csak fel-le kell sétálgatni a kihívást teljesítőknek. Egyszerűnek tűnhet, a ládák viszont rendkívül instabilak, gyakorlatilag bármelyik pillanatban összedőlhet az építmény, komoly fizikai sérüléseket okozva ezzel a földre, betonra, vagy ládák sokaságára eső vakmerő TikTokosoknak – magyarázza a marketingmorzsak.hu.

A népszerű videómegosztó felületen olyan gyorsan terjed a kihívás, hogy a Business Insider cikke szerint 71 milliószor nézték meg ezeket a tartalmakat. Talán ez volt az a pillanat, amikor a TikTok ráébredt, hogy lépnie kell, így a jövőben betiltja az ilyen hasheteggel feltöltött videókat. Ha most rákeresünk a hashtegre, megjelenik egy figyelmeztetés, hogy ezek a videók sértik a közösségi irányelveket. A közösségi oldal szerint a szigorításra azért van szükség, mert a kihívás komoly sérülésekhez vezethet, sőt akár halálos kimenetelű is lehet.

Ezt egyébként a John Hopkins kórház egyik sebésze is megerősítette. Elmondása szerint a kihívás gyakorlatilag bármilyen sérülést okozhat a szalagszakadástól kezdve, a törött csontokon keresztül, a gerincsérülésekkel bezárólag. A magasság miatt pedig a halál sem elképzelhetetlen.

A jelenségre Snoop Dogg is felfigyelt. Egy Instagram-posztjában Halál hídnak nevezte a kihívást, egy másikban pedig ez olvasható: Ez lassan több embert öl meg, mint a Covid.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!