HD-ban nyomja a sportot a UPC

HD-ban nyomja a sportot a UPC
Az országos szolgáltatók közül elsőként a UPC előfizetői élvezhetik a Sport TV minden HD adását, mivel a kábelszolgáltató mától a Sport1 HD után a Sport2 HD-t is elérhetővé teszi számukra.

Az előző év végén a UPC újabb négy programmal egészítette ki a digitális kábeltelevíziós alapkínálatát. Az így 53 csatornásra bővülő digital bronze csomagba bekerült az MTVA m3 nevű új retrócsatornája, a Meteo TV, a hatoscsatorna és a Fix TV is.

Tavaly óta már ez a digitális alapcsomag is magában foglal négy HD csatornát (m1 HD, m2 HD, Duna HD, Duna World HD), melyeket a normál felbontású digitális csomagokra előfizetők is nagy felbontásban láthatnak, ugyanis a UPC 2013 óta már minden új előfizetéshez HD vevőkészülékeket biztosít. A HD televíziózás előretörését jelzi az is, hogy a UPC HD-előfizetőinek a száma 2013-ban a duplájára emelkedett, miután a kábelszolgáltató a két nagy kereskedelmi televízió nagyfelbontású adásai mellett még további 7 adással gazdagította a kínálatát.

A Chello Central Europe és a UPC megállapodásának köszönhetően mától a Sport1 HD után a Sport2 HD is elérhetővé válik a UPC digital HD csomagban. A nézők mostantól az összes spanyol bajnoki mérkőzést, minden FA-kupa-, NFL-, NBA- és NHL-meccset, a Harmadik Félidő című futballshow-t, illetve az ősszel induló labdarúgó Eb-selejtezőket is  HD-ben láthatják.

A Sport2 HD-n januárban a férfi kézilabda-Eb küzdelmei mellett a világ legnépszerűbb futballklubjai közül a Barcelona, a Real Madrid, az Arsenal, a Liverpool és a Manchester City is látható lesz. Az NFL legizgalmasabb januári időszaka, a rájátszás, a Pro Bowl minden mérkőzése, illetve ennek megkoronázásaképpen a február 2-án megrendezésre kerülő Super Bowl és a félidei Bruno Mars koncert is csúcsminőségű élő közvetítésben lesz látható a Sport2 HD-n.

A szolgáltató a decemberi csatornabővítés után most, a sport csatornán kívül a Viasat Nature/History HD csatornával is kiegészül, így már 23 nagy felbontású adást tartalmaz a programválasztéka. A Viasat Nature/History HD dokumentum- és természetfilm csatorna (06:00 és 18:00 között a Viasat Nature, 18:00 és 06:00 között pedig a Viasat History műsorai láthatók), HD minőségben, 16:9-es képaránnyal, teljesen szinkronizálva.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!