Frissítsd az Instagramot, több újdonság is érkezett bele!

Frissítsd az Instagramot, több újdonság is érkezett bele!
Az Instagram a héten több olyan új funkciót is elérhetővé tesz a platformon, amik a tartalomgyártók munkáját segítik.

Több újdonsággal is találkozhatnak az elkövetkezendő napokban az Instagram felhasználói - írja a hvg.hu. A Facebook bejelentette, új funkciókkal bővíti ki az Instagram hírfolyamát, és a TikTok konkurenciájának szánt Reelst is, az újdonságokat pedig még a héten megkapják majd a felhasználók.

Az elsősorban az alkotók munkáját megkönnyítő fejlesztések többek között lehetővé teszik, hogy az alkotók együttműködjenek egymással, gyűjtést szervezzenek vagy épp használni tudják a Reelshez ajánlott zenéket. Emellett az is lehetővé válik mindenki számára, hogy a böngészős Instagramon keresztül posztoljon valaki egy képet, vagy épp egy egy percnél rövidebb videót. Ez utóbbi funkciót egyébként már nyáron elkezdte tesztelni az Instagram, de eddig csak egy szűk réteg számára volt elérhető. Az ígéretek szerint azonban október 21-től bárki használhatja majd azt.

Egy másik újdonság a Collabs nevű funkció, amit már mától megtalálhatnak a felhasználók. A cég erről egyelőre csak úgy beszél, mint egy tesztelés alatt álló újdonságról, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy társszerzők legyenek egy bejegyzésnél vagy épp egy Reels-videónál.

Ehhez a felhasználók meghívhatnak egy másik felhasználót, és ha az illető ezt elfogadja, akkor mindkét felhasználó neve megjelenik majd a bejegyzésnél, a tartalom pedig mindkét követőtábor számára láthatóvá válik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!