Francesco Totti újra pályára lép az RTL+-on

Francesco Totti újra pályára lép az RTL+-on
Az őszi UEFA Bajnokok Ligája előtt egy újabb futball-eseménysorozat veszi kezdetét az RTL+-on. A Kings World Cup az RTL+ felületén egy egyszerű regisztrációval követhető lesz.

Magyarországon az RTL+-on lesz először látható az eredetileg spanyol Kings League világbajnoksága, a Kings World Cup. A különleges, kispályás futball-ligát Gérard Piqué, az FC Barcelona és a spanyol válogatott legendája hívta életre.

A Mexikóban rendezett Kings World Cup-ban a világ minden tájáról érkeznek csapatok, többek között angol, brazil, belga, német, kolumbiai, olasz, spanyol, japán, török és szaúdi-arábiai csapat is összecsap május vége és június 9. között. Ezekben az együttesekben olyan legendákat láthatunk újra a pályán, mint Francesco Totti, Eden Hazard, Samir Nasri, a brazil futsal-legenda Falcao. Olyan neves kapitányok fémjelzik a sorozatban részt vevő csapatokat, mint például Neymar Jr., Andrij Sevchenko, Rio Ferdinand, Mario Götze, a teljes rendezvény elnöke pedig Zlatan Ibrahimovics.

Az RTL+ nézői június 4-től a sorozat egyenes kieséses szakaszának valamennyi mérkőzését követhetik élőben, ez 15, kétszer 20 perces összecsapást jelent. Minden meccs magyar kommentárral lesz elérhető. A mexikói közvetítések többnyire 22 órától kezdődnek, a döntőt magyar idő szerint június 9-én reggel rendezik. Akinek azonban ezek túl késői vagy túl korai időpontok, a streaming-platformon a verseny eseményei visszanézhetőek.

A nagypályás futballhoz képest azonban a Kings League és a Kings World Cup szériáinak kispályáin másképp zajlanak a mérkőzések. A 7 a 7 elleni összecsapások a freestyle-futball elemeit és a gaming világát vegyítik a hagyományos futballal. Csavarok vannak építve a játékba, ilyen például, hogy minden meccs előtt a kapitányok “aranykártyák” közül húznak, amelyek az összecsapásra nézve kötelező érvényű szabályokat tartalmaznak. Érvénybe léphet akár a „dupla gól” szabálya, miszerint a meccs következő 1 percében minden érvényes gól kettőt ér, vagy például adott esetben az ellenfél kapusa nem használhatja a kezét a következő 1 percben. Ugyanekkora esély van egy ajándék büntetőrúgásra is vagy egy plusz játékos bevetésére. De az első félidő is tartogat meglepetéseket. Minden meccs 18. percében óriás kockát vetnek a nézőtérről. Amennyit mutat a kocka, annyi játékos fejezi be az első félidő utolsó 2 percét. A rangadók kimenetelei tehát folyamatosan változhatnak, a sportélményt pedig a klasszis játékosállomány szavatolja.

Nagy Viktor, az RTL sportműsorvezetője szerint “elképesztő kettősség övezi a Kings League-et, amit nagyon nehéz nem szeretni. Az idősebb korosztály imádni fogja a nosztalgiát, amit Totti, Nainggolan vagy Eden Hazard jelenléte eredményez, a fiatalokat pedig könnyen magával ragadja ennek a sokszor kiszámíthatatlan, modern, izgalmas játéknak a lebonyolítása. A Kings World Cup egy olyan világesemény, amit nem lehet kihagyni."

A bejelentés dátuma sem véletlen: május 25. az ENSZ friss kezdeményezésére a futball nemzetközi világnapja lett. Június 4-től útjára indul a focilabda az RTL+-on!

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!