Fontos változás jön a Messengerbe és az Instagramba

Fontos változás jön a Messengerbe és az Instagramba
Ha minden igaz, 2023-tól végre a Messengerben és az Instagramon is titkosítva lesznek az üzenetek, és a Meta dolgozói sem tudják majd olvasgatni azokat.

A Meta bejelentette, hogy a tervek szerint 2023-tól minden üzenetet titkosítanak a Facebook Messengerben és az Instagramban. Opcionálisan már régóta elérhető a végponttól végpontig tartó titkosítás ezeken a platformokon, jövőrétől viszont általános lesz - írja a leet.hu.

Ez azt jelenti, hogy a Meta dolgozói nem tudnak majd beleolvasni a küldött üzenetekbe, belehallgatni a hanghívásokba, ezek át sem futnak majd a cég szerverein.

Persze ettől még lehet jelenteni a problémás chatpartnereket, ebben az esetben a cég egy másolatot kap az üzenetváltásról.

A titkosított csevegésekről készíthetnek majd saját másolatot a felhasználók. Lesz lehetőség a Meta szerverei tárolni ezeket, de más felhőszolgáltatásba is lehet majd menteni őket.

Mark Zuckerberg egyébként 2019-ben jelentette be, hogy a cége minden chatszolgáltatásában végponttól végpontig tartó titkosítást szeretne. Részben a nyomozóhatóságok ellenállása miatt halad lassan a folyamat, így ugyanis ők sem tudnak majd olyan könnyen leskelődni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: messenger, Instagram