Fontos változás jön a Facebookra decemberben

Fontos változás jön a Facebookra decemberben
Még az év vége előtt komoly változtatást eszközöl a Facebook: december elsejétől számos személyes információt távolít el a felhasználói profilokról. A bejelentés szerint jövő hónaptól eltűnnek a szexuális beállítottságra, és a politikai és vallási nézetekre vonatkozó mezők, valamint az is, ahol a felhasználó pontos lakcímét is megadhatta

A lakcímtől eltekintve a fent említett adatokban közös, hogy az Európai Unió adatvédelmi rendelete, a GDPR értelmében mindegyik különleges adatnak minősül, amelyekre így különleges adatkezelési feltételek vonatkoznak - írja a 24.hu. A Meta hangsúlyozta: a többi kapcsolattartási adat, mint például a telefonszám, vagy az e-mail-cím továbbra is megmarad, így azokat továbbra is megadhatjuk, ha akarjuk.

A Facebook nem közölte, miért távolítja el ezeket az adatokat a profilokból.

A változtatásra azután kerül sor, hogy Mark Zuckerberg vezérigazgató a múlt héten közölte, 11 ezer alkalmazottat bocsátanak el, ami a munkaerő 13 százalékának felel meg. A Meta visszaszorulásában több minden játszott közre egyszerre: a TikTok felemelkedése, az Apple adatvédelmi irányelveiben történt változások és az egyelőre pénznyelőként működő metaverzum is rengeteg pénzt vitt el a vállalattól.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Facebook