Fontos frissítést kapott a Gmail

Fontos frissítést kapott a Gmail
Az internetes csomagrendelések nyomkövetése rengeteg felhasználónak okozott kényelmetlen pillanatokat. A cégek ugyanis gyakran csak egy kódot adnak meg, amelyet minden alkalommal ki és be kell másolni a keresőbe, ha meg akarjuk nézni, merre jár a csomagunk. A Gmail legújabb frissítése éppen ezt a folyamatot egyszerűsíti le.

A funkciót még tavaly év végén jelentette be a levelezőt tulajdonló techóriás, a Google, végül azonban csak a karácsonyi időszak után, idén év elején vált elérhetővé - írja a 24.hu. A frissítést követően már nem kell az e-mailekben lévő linkre kattintani, vagy kimásolni és beilleszteni csomagszámokat. Ehelyett szimplán csak meg kell nyitni a szállításról kapott e-mailt, és ott lesz benne minden információ a csomagunkról és annak helyzetéről.

A funkció már Magyarországon is elérhetővé vált bizonyos felhasználóknak, ezért megmutatjuk, hogyan tudja bekapcsolni azt a mobilján.

Ehhez az app bal felső sarkában lévő menüt kell elsőként megnyitni, majd az alján található Beállításokra koppintani. A fiók kiválasztása után a rengeteg opciók között az Általános címszó alatt lesz egy Csomagkövetés lehetőség — ezt kell bepipálni. Így bármikor nyissuk meg a csomag kiszállításáról szóló e-mailt, felül fog látszódni, hol tart épp a szolgáltatás.

Apple-eszközökön sem sokkal bonyolultabb a funkció elérése: a Beállítások menüpontban az Adatvédelem alpontot kell megnyitni, és ott a legalsó opciót, a Csomagkövetést kell bekapcsolni. A webes felületen történő megjelenés azonban még várat magára.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: gmail, frissítés