Fizetős YouTube csatornák

Fizetős YouTube csatornák
A Google bejelentette, hogy még a héten elindulnak a fizetős YouTube csatornák, amelyeket már az év elején terveztek. 1,99 dollár lesz a havidíj.

Mintegy 50 YouTube csatorna lesz a héten fizetős, jelentette be a szolgáltatás alelnöke Robert Kyncl. Megfogalmazása szerint az új szolgáltatásforma "elképzelhetelenül fontos" az tartalom előállítóknak tervezett új bevételi források szempontjából.

A Google ezzel egy olyan piacra is hatást gyakorol, amelyet eddig a Netflix uralt, a video-on-demand szolgáltatások területén filmek és show műsorok lehetnek hamarosan fizetősek.

Ezek mellett fizetős zenei csatornákra is van esély a közeljövőben, hiszen a zenekiadók alternatívát láthatnak a YouTube fizetős megoldásaiban. A Google által felvásárolt videomegosztó szolgáltatásán egyre jobban látszik, hogy erősen keresik, miként is lehetne a felhasználókat fizetős szolgáltatások irányába terelni, ami egy sok éven keresztül ingyenesen működő weboldal esetében nem is olyan egyszerű feladat.

A felhasználók többségét egyébként idegesítik a hirdetések a videóanyagok előtt, így nem könnyű feladat olyan megoldást, bevételi forrást találni, amely nem csökkenti az oldal felhasználóinak elégedettségét. 


Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!