Fiatalok képzelődnek a Tiktokon, hogy hogyan ölnék meg a randipartnerüket

Fiatalok képzelődnek a Tiktokon, hogy hogyan ölnék meg a randipartnerüket
Újabb hülyeségek terjednek a Tiktokon. Az egyikben tinédzser fiúk letépik a lányok felsőjét, a másikban, a tinédzserek elábrándoznak arról, hogy hogyan tennének tönkre egy randit.

A két téma az elmúlt hetekben trendté vált a videómegosztó platformon, és számos fiatal felhasználó osztja meg ezeket. Emiatt aztán Tova Leigh színész és írónő felhívást tett közzé- írja a Marketingmorzsák.

A videók közül kettő tizenéves lányokat mutatott be, akik döbbenetet színlelnek, miközben a fiúk letépték a felsőjüket. A Leigh által megosztott, randevús klipben egy TikTok-felhasználó ezt írta: “Képzeld el, hogy randevúzunk, a csillagokat nézzük egy szikla tetején, majd én kilöklek, és meghalsz.”  Egy másik klipnek a felirata ez volt: “Képzeld el, hogy elmegyünk egy bowlingrandira, és miközben nem nézel oda, fejbe doblak a golyóval, majd bedoblak a bábukhoz.” A harmadik klip egy olyan forgatókönyvet képzelt el, ahol “elmegyünk randevúzni, ásunk egy gödröt, beledoblak, ellopom a telefonodat és élve eltemetlek.”

Leigh június 17-én egy Instagram-bejegyzésben úgy jellemezte a trendeket, hogy ez alapvetően a nemi erőszak kultúrája, és hogy egy csomó srác leírja, hogyan ölnék meg a randipartnerüket. A videót a TikTokon is megosztotta, ahol több mint 400 000 követője van, és a következő felirattal egészítette ki: “Barátságos emlékeztető a szülőknek – Ha gyerekek is használják ezt az alkalmazást, ideje leszoktatni őket róla.” Posztja vitát váltott ki a közösségi média felhasználói között, az Instagram-feltöltést több mint 700 ezren, a TikTok verziót pedig több mint 520 ezren nézték meg.

Leigh elmondta a Newsweeknek, hogy “egy nagyon sötét nyúllyukba esett, sok videóval, amelyek alapvetően normalizálják a családon belüli bántalmazást, a szexuális erőszakot és a nemi erőszak kultúráját. Ezek mind olyan témák, amelyekről rendszeresen beszélek, ezért megemlítettem a történeteimben és sokan rájöttek, hogy nem tudták, hogy ilyen típusú tartalom is megtalálható a TikTokon.

“Követőim többsége olyan szülő, akinek olyan gyerekei vannak, akik használják az alkalmazást, és számomra evidens volt, tudniuk kell, mit nézhetnek a gyerekeik. Hozzátette: “Valójában elég ijesztő látni, hogy hány alkotó ugrál ezekre a trendekre, és ami még ijesztőbb, az az, hogy ezek a videók általában mennyi kedvelést és megjegyzést kapnak. “Nem tudom, miért népszerűek, de azt tudom, hogy nagyon veszélyesek. Úgy gondolom, hogy a TikTokot különösen megfertőzi a nőgyűlölet. Sok fiatal fiú tesz közzé veszélyes tartalmat, amely nagyon gyűlöletkeltő a nőkkel és a lányokkal szemben.

“Nem én vagyok az első, aki panaszkodik emiatt. Úgy gondolom, hogy a közösségi média platformok általában nem tudták megvédeni a felhasználókat, különösen a nőket, de a TikTok új szintre emeli ezt, valószínűleg a felhasználók fiatal kora miatt.”

Posztjában Leigh elmondta, hogy jelentette a videókat a TikToknak, de azt mondták neki, hogy egyik sem sértette meg a platform közösségi irányelveit – erre a válaszra azt mondta a Newsweeknek, hogy “sokkos állapotban van”. “Azóta sok követőm számolt be hasonló videókról, és hasonló választ kapott” – tette hozzá Leigh. „Nem igazán értem, hogy az a videó, amelyben valaki részletesen leírja, hogyan ölné meg a barátnőjét, hogyan nem mond ellent a közösségi normáknak. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: TikTok