Ezt neked is látnod kell! 140 millió lájknál jár a TikTok új sztárja!

Ezt neked is látnod kell! 140 millió lájknál jár a TikTok új sztárja!
Felkapta a TikTok népe egy autista fiú testvérének videóját, és ez oda vezetett, hogy a videó készítője immár küldetésének tekinti az autizmussal kapcsolatos sztereotípiák ledöntését.

Először csak vicces videóként gondolt Brittany McGuire (Tacobellqueen) arra a kis klipre, amellyel autista bátyja reakcióját örökítette meg arra, látva testvérén az arcmaszkot, azonban nagyon gyorsan elterjedt a videó a TikTokon, és egyre többen kérdezősködtek tőle az autizmusról. Tacobellqueen ezért úgy gondolta, hogy TikTok-fiókját használja fel arra, hogy megismertesse az autizmussal az embereket - írja a hvg.hu.

Ryannek, az autista fiúnak nincs fiókja a közösségi médiában, és a lány próbálja megvédeni őt minden olyan kérdéstől, amely bántónak tűnik. Sokan kérdezik tőle, hogy mi a baj Ryannel, ilyenkor a reakciója az, hogy nincs vele semmi baj. Azonban ahelyett, hogy szellemes válaszokat találnának ki, a két fiatal rövid videókat készít a TikTokra, így segítve jobban megérteni az autizmust.

Az egyik videóban például Ryan vall arról, hogy mit jelent számára az autizmus. Nem betegségnek, hanem rendellenességnek tekinti. Elmondja, hogy gyakran másként csinál dolgokat, mint mások, és a saját módján dolgozza fel ezeket, azonban éppúgy vannak gondolatai és érzései, mint bárki másnak.

De nem csak tényeket osztanak meg az autizmusról, hanem jól is szórakozunk, és a testvérpár videókat is megoszt azokról a közösségi tevékenységekről, amelyeket együtt élveznek. „Azok a pillanatok, amikor együtt lógunk, valóban betekintést engednek abba, hogy mit szeret és ki ő, s mindezt oly módon, ahogyan arra az autizmussal kapcsolatos tények nem képesek” – osztotta meg a gondolatait a lány a Today magazinnal.

Azt is elmondta, hogy a videók létrehozása közelebb hozta őket egymáshoz, és segített jobban megérteni a fiút. Türelmesebbnek érzi magát vele, és a videózás a kötődés szórakoztató módja lett. Csak akkor forgatnak, amikor Ryan is készen áll rá, és ha nem megfelelő a hangulata, akkor kihagynak egy napot. Ryan nyers őszintesége, gyors felfogása, vicces válaszai több mint 3 millió rajongót hozott. Végső soron a fiúnak a TikTok segítségével sikerült kitörni a burokból, extrovertáltabb lett, és már nem fél kockáztatni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: TikTok