Ezek voltak 2022 legnépszerűbb sorozatai!

Ezek voltak 2022 legnépszerűbb sorozatai!
A Sárkányok háza a legnépszerűbb új sorozat 2022-ben a magyar internetezők keresései alapján. A Trónok Harca előzménysorozatnak átlagosan több mint 41000 alkalommal néztek utána a Google-ben. A dobogó második helyén a Holdlovag áll, de a legnagyobb meglepetés, hogy a bronzérmet egy magyar sorozat, A besúgó zsebelte be – derült ki a Marketing21 online marketing ügynökség kutatásából.

A Sárkányok háza első évadának premierje Magyarországon az HBO Max műsorán 2022. augusztus 22-én volt, de már július elejétől aktívan érdeklődtek a sorozat iránt az internetezők. Nem csoda, hogy nagy várakozás előzte meg a Targaryen-ház történetét, hiszen a rajongóknak 3 évet kellett várni a Trónok Harca-csemegére. A Game of Thrones előzménysztorija a legtöbbször „sárkányok háza” kulcsszóval kerestek, de beütötték a „house of the dragon” és „trónok harca sárkányok háza” kifejezéseket is.

A legjobb háromba egy magyar sorozat is bekerült idén, A besúgó. Összesen 18 250 alkalommal kerestek rá az HBO Max saját, magyar fejlesztésű 8 részes drámájára, amely a keresési trendek alapján annyira felkapott volt, hogy márciusban és áprilisban az ezüstérmes Holdlovagot is megelőzte.

A top10-es listában szerepel még A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi, és az És egyszer csak… Szex és New York-történet feltámasztás, amelyek mind vegyes kritikákat kaptak a szakértőktől és nézőktől. Érdekesség, hogy a hatalom gyűrűire nem név alapján, hanem „gyűrűk ura sorozat” kifejezéssel kerestek a legtöbbször.

A nagy felhajtással érkező Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztorinak valószínűleg a híre nagyobb volt, mint a sikere hazánkban, mert keresésekben jócskán lemaradt, mindössze 4400-an voltak kíváncsiak a találatokra. A Netflixen azonban ez lett a második legtöbbet nézett angol nyelvű sorozat 28 nap alatt.

Sorozat folytatásokból sem volt hiány idén: több olyan sorozat is visszatért a képernyőre, amelyek évek óta lázban tartják a nézőket. A sorozat folytatások listájában az első helyet a Stranger Things 4. évada kaparintotta meg, összesen 43 800 kereséssel, amelyek jelentős része május közepétől július végéig futott le. Jelentősen lemaradva az Eufória (2. évad) és a Birmingham bandája (6. záró évad) folytatásai érkeztek be a második és harmadik helyre.

Több olyan új sorozat és folytatás is várható még 2022-ben, amelyek november végén és decemberben kerülnek fel a streamingszolgáltatók felületeire. Ezek közül az Emily Párizsban 3. évadát várják a legjobban a magyarok, már most 2800-an keresnek rá havonta, de az Árnyék és csont következő évada, valamint az Wednesday című Tim Burton horrorkomédia is érdekli az internetezőket.

Forrás: Marketing21

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!