Ez lesz, ha elutasítod a WhatsApp új felhasználási feltételeit

Ez lesz, ha elutasítod a WhatsApp új felhasználási feltételeit
A jelenlegi állás szerint és a korábbiaktól eltérően „csak” május 15-én lépnek életbe a WhatsApp új, sokak által vitatott irányelvei. Kérdés, mi lesz azzal, aki nem fogadja el ezeket.

Óriási felháborodás kísérte a hírt, hogy a WhatsAppot immár tulajdonló Facebook – korábbi ígéretei ellenére – nem hagyja meg a csevegőszolgáltatás önállóságát, mármint olyan értelemben, hogy hozzá fog férni a felhasználók adataihoz - írja a hvg.hu. Először február 8-tól lépett volna ez életbe, azonban akkora volt a tiltakozás (sokan inkább átmentek más szolgáltatásokhoz), hogy május közepére tolták el ezt a dátumot. Időközben a csevegőszolgáltatás is próbálta megnyugtatni ügyfeleit.

Az említett dátumig még jó pár nap hátra van, azonban az óra ketyeg, és az idő azért gyorsan múlik. Ezzel párhuzamosan a WhatsApp is egyre több részletet oszt meg azzal kapcsolatban, hogy mi történik, ha egy felhasználó nem fogadja el az új feltételeket. Sajnos rossz hírrel kell szolgálnunk ez ügyben: bár állítólag egyetlen fiókot sem törölnek, azonban a WhatsApp teljes funkcionalitása nem lesz elérhető, egészen addig, amíg el nem fogadja valaki a megváltozott feltételeket. „Rövid ideig képes lesz fogadni hívásokat és értesítéseket, azonban nem tud üzeneteket olvasni vagy küldeni az alkalmazásból” – magyarázza a WhatsApp.

A szolgáltatás azt is javasolja, hogy ha valaki továbbra sem ért egyet az új adatvédelmi irányelvekkel, és nem akarja elfogadni május 15-ig vagy ezen dátum után, akkor minél előbb exportálja a csevegési előzményeit. Egyébként akkor sincs gond, ha valaki május 15. után meggondolná magát. A frissített irányelvet ugyanis bármikor elfogadhatja, és ezután bármiféle korlátozás nélkül használhatja a WhatsAppot. Kérdés persze, hogy május 15-ig még hányan fognak átnyergelni más csevegőszolgáltatásokra.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!